UPUTIO TELEGRAME SAUČEŠĆA

Đukanović: Samo združenim snagama možemo pobijediti krizu

Predsjednik je zahvalio za pomoć i podršku našoj zemlji koja nije izostala ni u ovakvim okolnostima, koju će Crna Gora kao prijatelj i saveznik, kako je rekao, znati da pamti i da cijeni.
3574 pregleda 13 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, uputio je telegrame saučešća predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu, kraljici Ujedinjenog Kraljevstva Elizabeti II, predsjedniku Njemačke Franku Valter Štajnmajeru, kralju Filipu od Belgije i kralju Holandije Viljem-Aleksanderu povodom više hiljada žrtava u tim zemljama izazvanih pandemijom koronavirusa Kovid-19.

Đukanović je naglasio da se cijeli svijet danas suočava sa najozbiljnijom globalnom zdravstvenom krizom u novijoj istoriji, te da su naša društva i najviše vrijednosti evropskog i euroatlantskog zajedništva na kojima temeljimo razvoj nalaze pred najtežim ispitom za koji je potreban zajednički odgovor.

Predsjednik je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, zahvalio za pomoć i podršku našoj zemlji koja nije izostala ni u ovakvim okolnostima, koju će Crna Gora kao prijatelj i saveznik, kako je rekao, znati da pamti i da cijeni.

"Neophodnost i potreba za solidarnošću i podjelom odgovornosti na svim nivoima društva, države i svijeta nikada nijesu bile jače i vidljivije, i nesumnjivo da samo združenim snagama možemo pobijediti krizu sa kojom smo suočeni, ključna je poruka upućena svjetskim liderima čije zemlje, nažalost, ovih dana bilježe ogromne ljudske žrtve", navodi se u saopštenju iz Đukanovićevog kabineta.

Preporučujemo za Vas