Ujedinjena Crna Gora: Podgorica puna šetača

Iz Ujedinjene Crne Gore zahtijevaju od Vlade da preispita svoje mjere "ako su postale suvišne ili ako ne mogu da ih sprovedu do kraja"
4511 pregleda 7 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora, Foto: Ujedinjena Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora
Ujedinjena Crna Gora, Foto: Ujedinjena Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora

Kako se komunicira strategija Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti najbolje pokazuje današnji dan kada je glavni grad bio pun šetača, saopšteno je iz Ujedinjene Crne Gore.

"Na trenutak se stvarao utisak da je kriza prošla te da više nema opasnosti? Plašimo se da ovo relaksiranje ne platimo skupo, a posebno i nekako nonšalantan odnos nadležnih. Ne pojasne li se svi izvori opasnosti mogli bismo za dan ili dva u dozvoljenim šetnjama "po dvoje" napuniti sve trotoare? Ako u NKT-u ne vide u ovome nikakvu opasnost onda su mnoge mjere suvišne. Ovo se dešava u nedjelji koja je zajedno sa narednom označena, upravo, kao odlučujuća. Ne bi se, međutim, moglo reći da je tako", navode iz Ujedinjene.

Zabrinjavajuće je, kako dodaju, da ogroman broj ljudi bez užurbanosti, bez maski i rukavica šeta ulicama, "kao da svaku noć dezinfikujemo javne površine detaljno i do svakog ćoška".

"Možda je naša briga suvišna ali smo ubijeđeni da je danas tokom dana moralo da se oglasi NKT. Majke sa djecom u kolicima danas su bile česta slika u Podgorici. Voljeli bismo da je opasnost prošla i zato tražimo da se nadležni oglase i objasne. Potpuno smo ubijeđeni da je djeci mnogo sigurnije u stanovima i na balkonima nego na trotoarima. Ne bude li to urađeno pod hitno narednih dana će ulice biti pune šetača, uz nerazumljivi izgovor da šetamo svi u dozvoljenom "formatu"," navode iz Ujedinjene.

Iz te partije poručuju kako zahtijevaju od Vlade da preispita svoje mjere "ako su postale suvišne ili ako ne mogu da ih sprovedu do kraja."

"Možda smo se, ipak, vratili na ono s početka da; nama virus ne može ništa", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: