SNP: Crna Gora imala potencijala za uspješan razvoj, da je vlast radila više za opšte dobro

"Ostaće zabilježeno u novijoj političkoj istoriji kao loš primjer, kako su navodni socijalisti iz režima, predvođeni DPS-om, forsirajući tzv. neoliberalnu ekonomsku školu, doveli svoju državu na ivicu ekonomskog ambisa, gušeći srednju klasu, a stvarajući klasu bogatih i bahatih."
54 pregleda 3 komentar(a)
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
Ažurirano: 20.02.2018. 10:49h

Bilo bi za očekivati da stranke na vlasti, koje su po imenima socijalističke provinijencije, više vode računa o socijalnoj pravdi, glavna je poruka SNP-a povodom svjetskog dana socijalne pravde.

Iz SNP-a poručuju da je današnji dan pravo vrijeme da se postavi pitanje koliko je Crna Gora i njena vlast učinila na ovom polju.

"Deklarativno, možda, u praksi veoma malo. Socijalistička narodna partija se zalaže za državu socijalne pravde, gdje će svi građani imati jednake šanse za dostojanstven život i pravnu sigurnost. Za državu u kojoj će svi željeti da ostanu da rade i žive i zasnuju svoje porodice i u kojoj ne bi bilo drastičnih socijalnih raslojavanja kao sto je slučaj danas u Crnoj Gori.", navodi se u saopštenju.

"Više od 50 hiljada građana je nezaposleno, a više od 10 hiljada penzionera prima penziju od 125 eura. Minimalna zarada u Crnoj Gori je 193 eura i najniža je u regionu. Oko 200 hiljada građana je na ivici egzistencije, iako je Ustavom definisano da smo država socijalne pravde.", stoji dalje u saopštenju.

SNP smatra da je Crna Gora imala potencijala za uspješan razvoj, da je aktuelna vlast radila više za opšte dobro a manje za lične interese pojedinaca i grupa bliskih aktuelnoj vlasti.

Ističu da je sazrijelo vrijeme da se politički kazne i smijene "za sva ekonomska i socijalna nepočinstva koja su uradili."

"Ostaće zabilježeno u novijoj političkoj istoriji kao loš primjer, kako su navodni socijalisti iz režima, predvođeni DPS-om, forsirajući tzv. neoliberalnu ekonomsku školu, doveli svoju državu na ivicu ekonomskog ambisa, gušeći srednju klasu, a stvarajući klasu bogatih i bahatih.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: