SNP: DPS krizu koristi za početak političke kampanje

"Otvoreno pitamo koje to firme trenutno posluju, zašto se navodna pomoć sprovodi preko određenih firmi koje su bliske režimu i zašto primat imaju samo dokazani režimski poslušnici? Nije vrijeme da se zloupotrebljava Crveni krst ili bilo koja druga organizacija, jer je 90 posto građana u izuzetno teškoj ekonomskoj situaciji", kaže se u saopštenju
561 pregleda 0 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da uprkos nužnoj potrebi za jedinstvom i političkom solidarnošću, oni su izostali.

"Nažalost, stvarnost nas je u potpunosti demantovala, i građanima je već sada jasno da DPS vodi otvorenu izbornu kampanju, u kojoj su državne institucije, timovi i organi direktno stavljeni u službu režimske politike", navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da je očigledno da je zdravstveni sistem, na čelu sa aktuelnim ministrom bio urušen i prije ovoga i krajnje neodgovorno je dočekao krizu.

"Bez osnovnih sredstava su bili čak i zdravstveni radnici , od kojih je veliki boroj završio u samoizolaciji i karantinu. Da ne govorimo da naša država nije imala ni 10 respiratora, a da su plate našim zdravstvenim radnicima bile najniže u regionu. Formirano Nacionalno koordinaciono tijelo u stvari predstavlja uži kabinet DPS-a, u kojem se nije našlo mjesta ni za jednog stručnjaka ili profesionalca koji nije dio vladajuce strukture", navodi se u saopštenju.

Zaslijepljeni politikom ne vide da je narod na rubu egzistencije i da svakog dana stotine ljudi ostaje bez posla i na ulici, smatraju oni.

"Otvoreno pitamo koje to firme trenutno posluju, zašto se navodna pomoć sprovodi preko određenih firmi koje su bliske režimu i zašto primat imaju samo dokazani režimski poslušnici? Nije vrijeme da se zloupotrebljava Crveni krst ili bilo koja druga organizacija, jer je 90 posto građana u izuzetno teškoj ekonomskoj situaciji", kaže se u saopštenju.

SNP smatra da u Crnoj Gori situacija izmiče kontroli i da nema vremena za čekanje.

"Navodni lider u region uvjerava nas da je sve u redu i da imamo sve, dok običan građanin nema masku za vrijeme pandemije. Države u okruženju su još krajem marta donijele set ekonomskih mjera u pravcu ublažavanja krize, dok mi “našeg Godoa” još uvijek čekamo. Narod strahuje za svoju budućnost i očekuje odgovornost. Da se sjutra donesu neke Vladine mjere one ne mogu zaživjeti ni za mjesec- dva dana, a to je pogubno za običnog našeg građanina. Kriza je na svom vrhuncu, dok Skupštinu niko ništa i ne pita", saopštavaju oni.

Aktuelni režim je, kako samatraju "očigledno zaustavio normalan život, ali ne i svoju kampanju, zaboravljajući pritom da narod ne zaboravlja prethodnih 20 godina njihove vladavine, zatvaranja fabrika, Montenegroerlajnz, aerodrome I sl".

"Dobro pamte građani i Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kao i činjenicu da ih je i prije krize do siromaštva doveo aktuelni režim. Gospodo iz vlasti, prestanite da, pod okriljem virusa korone drsko i neodgovorno vodite političku kampanju, u vremenu kad opozicija na jedan krajnje odgovoran način pokazuje svoj odnos prema trenutnoj situaciji. Samo zahvaljujući velikoj odgovornosti građana i medicinskih radnika Crna Gora uspješno odolijeva ovoj bolesti", navodi se u saopštenju.

"Socijalistička narodna partija i u ovom trenutku pokazuje kako se voli svoja država i vodi računa o svojim građanima. Ekonomske, zdravstvene i socijane posljedice pandemije tek će se vidjeti, ali se već sada može reći da će biti ogromne. Osim direktne pomoći, predstavili smo i niz mjera za prevazilaženje krize koja nam neminovno stiže, što ćemo i ubuduće nastaviti", kaže se u saopštenju.

"Uz još jednu zahvalnost našim građanima, pozivamo ih da poštuju mjere, budu odgovorni i ostanu kod kuće, a poslije ovoga će svakako doći vrijeme naplate političkih dugova", zaključeno je u saopštenju SNP-a.

Bonus video: