Đukanović i Erdogan razmijenili pisma

Kako saopštavaju, "dvojica predsjednika su izrazili saosjećanja povodom izgubljenih života građana u dvijema državama izazvanih pandemijom koronavirusa COVID-19 i još jednom pozvali na jedinstvo i solidarnost u borbi protiv najveće pošasti u savremenoj istoriji"
2246 pregleda 9 komentar(a)
U Pariz otišao zbog posla o kojem se “ne obavještava javnost": Đukanović, Foto: Boris Pejović
U Pariz otišao zbog posla o kojem se “ne obavještava javnost": Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, razmijenili su pisma nakon nedavno pristigle donacije turskog predsjednika našoj državi u vidu medicinske opreme, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Kako saopštavaju, "dvojica predsjednika su izrazili saosjećanja povodom izgubljenih života građana u dvijema državama izazvanih pandemijom koronavirusa COVID-19 i još jednom pozvali na jedinstvo i solidarnost u borbi protiv najveće pošasti u savremenoj istoriji".

Đukanović je istakao da pomoć i podrška Erdogana "kao i međusobno razumijevanje između Crne Gore i Turske, nijesu izostali ni u ovim teškim vremenima, što je još jedna potvrda trajnog prijateljstva dvije države i naroda", kaže se u saopštenju.

Erdogan je, kako sapštavaju, zahvalio Đukanoviću zbog pružene pomoći u evakuaciji turskih građana koji su se u toku pandemije zatekli u Crnoj Gori.

"On je na raniji poziv predsjednika Đukanovića iskazao želju da u skorijem periodu posjeti Crnu Goru, prijateljsku i savezničku državu". zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: