Demokrate: DPS zloupotrebljava situaciju u zemlji

"Namjera DPS-a u Pljevljima, a vjerujemo i širom Crne Gore je da iskoristi krizu i pokuša povratiti urušeni politički rejting..."
2521 pregleda 5 komentar(a)
Fotografija koju su dostavile Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Fotografija koju su dostavile Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora optužila je Demokratsku partiju socijalista da zloupotrebljava situaciju u zemlji i da "humanitarne aktivnosti koristi u političke svrhe"

Demokrate tvrde da da "DPS organizovano doprema i isporučuje kamione namirnica pa ih potom raspodjeljuje isključivo po partijskim spiskovima".

"Tako su jutros funkcioneri i članovi DPS-a u Pljevljima istovarali kamion sa brašnom i drugim namirnicima na skrovitom mjestu daleko od očiju javnosti. Ovu aktivnost su ipak zapazili građani koji su ujedno primjetili prisustvo predsjednika OO DPS Pljevlja Vlada Milinkovića, poslanika DPS-a Danijela Živkovića i sekretara OO DPS Pljevlja Pavla Čolovića kako sa grupom mladih prepoznatljivih DPS aktivista od kojih su mnogi službenici opštine, javnih službi i članovi Odbora direktora javnih preduzeća, lageruju namirnice", navodi se u saopštenju Demokrata.

Navode i da je u Pljevlja bilo primjetno "da niko od njih nema zaštitnu opremu i da se ne pridržavaju socijalne distance".

"Namjera DPS-a u Pljevljima, a vjerujemo i širom Crne Gore je da iskoristi krizu i pokuša povratiti urušeni politički rejting, zloupotrebom položaja i isporukom namirnica građanima po partijskim spiskovima. Znaju građani Pljevalja ko ih je opljačkao, ponizio, otjerao na ulicu i doveo u situaciju da zavise od pomoći".

Demokrate su pozvale Upravu policije i Osnovnog državnog tužioca da reaguju, ispitaju slučaj.

"I odgovore na pitanje po kom osnovu predsjednik OO DPS-a sa svojim funkcionerima i članovima doprema, raspoređuje i isporučuje građanima namirnice? Da li u ovim radnjama ima elemenata zloupotrebe službenog položaja, diskriminacije građana po partijskoj pripadnosti i kršenja mjera, odnosno propisanih zabrana od strane Vlade Crne Gore? Kako to da ima više namirnica po privatnim skrovištima DPS-a negu u Crvenom krstu? Podsjećamo da je na Žabljaku Uprava policije reagovala u roku od 5 minuta nakon što je primjetila jedan paket hrane koji je dostavila poslanica Zdenka Popović starici od oko 90 godine. Tražimo objašnjenje odmah". navodi se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: