"NKT DA RIBARIMA SA SKADARSKOG JEZERA OMOGUĆI OBAVLJANJE POSLA"

DF: Neobjašnjivo je da se režimskim tajkunima dozvoljava da zidaju, a zaustavlja se proizvodnja hrane

Iz DF su kazali da posebno zabrinjava to što direktor Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero snažno brani odluku NKT, kojom se onemogućava privrednim ribarima da hrane svoje porodice, a da istovremeno krivolovci, očigledno bliski DPS, agregatima ubijaju veliku količinu ribe
4931 pregleda 4 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: NP Skadarsko jezero
Skadarsko jezero, Foto: NP Skadarsko jezero

Demokratski front (DF) zahtijeva da Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) hitno omogući privrednim ribarima sa Skadarskog jezera da nesmetano obavljaju svoj posao, kako bi obezbijedili hranu za svoju porodicu, ali i kako bi se višak ulova mogao plasirati na tržište, saopšteno je danas iz tog političkog saveza.

"Ne postoji nikakav smisleni razlog da se tim ljudima zabranjuje ribolov, jer se tim restrikcijama samo ugrožava egzistencija velikog broja ljudi. Isto tako, može doći do ugrožavanja snabdijevanja tržišta svježom ribom, i u tom slučaju posebno na značaju dobijaju ribari sa Skadarskog jezera. Jer nije korektno, a i neobjašnjivo je, da se, naprimjer, raznim režimskim tajkunima dozvoljava da u sred pandemije zidaju zgrade, a da se zaustavlja proces proizvodnje hrane. Znači li to da je bitnija izgradnja stanova za tržište od proizvodnje i nabavke hrane za stanovništvo?", istakli su iz DF.

Oni su dodali da posebno zabrinjava to što direktor Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero snažno brani odluku NKT, kojom se onemogućava privrednim ribarima da hrane svoje porodice, a da istovremeno krivolovci, očigledno bliski DPS, agregatima ubijaju veliku količinu ribe.

"I to vjerovatno uz saglasnost onih koji bi trebali da čuvaju jezero od takvih i od pomora ribe", zaključuje se u saopštenju DF.