DF: Hapse se mitropolit i sveštenici, a režimski favoriti nesmetano zidaju

"Sve vrvi od radnika u strogom centru Podgorice", ističu uz Demokratskom frontu
5609 pregleda 6 komentar(a)
Detalj iz Podgorice, Foto: DF
Detalj iz Podgorice, Foto: DF

Dok se crkvi silom sprečava funkcionisanje i policija hapsi mitropolita i sveštenstvo, režimski favoriti nesmetano zidaju stambene zgrade, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

"Kriza izazvana Korona virusom na vidjelo je naročito istakla bezočnost i podlost režima i njihovih tajkuna i finansijera. Dok se crkvi silom sprečava funkcionisanje i policija hapsi mitropolita i sveštenstvo, dok se upada u hramove SPC, sa druge strane režimski favoriti, iza kojih stoji Prva familija i lider DPS, nesmetano zidaju stambene zgrade, desetine radnika ne poštuje preporuke NKT, ne uvažava se socijalna distanca", navode iz DF-a.

Iz tog političkog saveza dostavili su fotografije koje, kako navode, "svjedoče na koji način se ponašaju režimski tajkuni, bahati likovi kojima je u Crnoj Gori sve dozvoljeno".

dffff
Detalj iz Podgorice(Foto: DF)

"I dok se sprečavaju službe u crkvama, u isto vrijeme Milo Đukanović i Petros Statis u Karađorđevića parku u Miločeru grade stambenu zgradu, stanove za prodaju koje će nazvati hotelom. Takođe, sve vrvi od radnika u strogom centru Podgorice, od Ulice slobode prema Karađorđevom parku, gdje živi Aco Đukanović i gdje je Prva banka. Pravi se nova ulica i uređuje ljepši prilaz mjestu stanovanja ovog tajkuna. Dakle, po običaju, za Prvu familiju ne važe zakoni, ne važe preporuke tzv. NKT, što je i očekivano jer je to tijelo i sastavljeno od onih koji su odabrali da služe porodici Đukanović i da se očešu o neki komad toga bogatstva koje je stečeno pljačkom građana Crne Gore. I dozvoljeno je da se ljudi okupljaju ako rade za šefa DPS i njegovog brata, sina i sestru, a narod je bukvalno strpan u karantin, i zabranjeno je da se ide u Crkvu pod istim uslovima pod kojima se gradi po Crnoj Gori", navodi se u saopštenju DF-a.

Bonus video: