Demokrate: Vlada CG i zvanično ostavila hiljade građana u inostranstvu bez ikakve zaštite

"DPS vlasti ne pada na pamet da izdvoji relativno mala sredstva za organizaciju čarter letova za naše državljane iz drugih država, kao što joj ne pada na pamet da pomogne svakom domaćinstvu u Crnoj Gori, ali zato su olako isplatili 155 miliona eura za spašavanje Monteregro erlajnsa. Pa zašto sada aviokompanija ne spašava naše građane širom svijeta?", navodi se u saopštenju
3280 pregleda 8 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 13.04.2020. 17:45h

Demokrate tvrde da Vlada Crne Gore ne brine za svoje građane koji se nalaze u inostranstvu, i kako kaže, " pokazuje maćehinski odnos države prema građanima koji su svoje parče hljeba potražili širom svijeta".

Kako Demokrate tvrde, građani se u zemlju mogu vratiti isključivo o svom trošku, što je kako kažu porazno.

"U mejlu koji Demokrate stavljaju na uvid javnosti, a koji je poslat jednom broju naših državljana u Americi, Konzulat Crne Gore u Njujorku je naše građane obavijestio o mogućem povratku u Crnu Goru, ukoliko posjeduju karte, ali samo do Bugarske. Ono što je porazno u svemu ovome, a što do kraja otkriva slabosti poharane države, jeste činjenica da se građani usled pandemije korona virusa, u svoju državu mogu vratiti samo i isključivo o svom trošku, što se jasno navodi u pomenutom mejlu", kaže se u saopštenju.

Mail Konzulata u Njujorku
Mail Konzulata u Njujorku(Foto: Demokrate)
Mail Konzulata u Njujorku
Mail u koji su Demokrate imale uvid(Foto: Demokrate)

Oni se pitaju zašto se Montenegroairlines kome je isplaćeno 155 miliona eura, ne angažuje u "spašavanju naših građana širom scijeta".

"DPS vlasti ne pada na pamet da izdvoji relativno mala sredstva za organizaciju čarter letova za naše državljane iz drugih država, kao što joj ne pada na pamet da pomogne svakom domaćinstvu u Crnoj Gori, ali zato su olako isplatili 155 miliona eura za spašavanje Monteregro erlajnsa. Pa zašto sada aviokompanija ne spašava naše građane širom svijeta?", navodi se u saopštenju.

"Demokrate opet pozivaju Vladu da situaciju shvati ozbiljno te da se odgovorno odnese prema našim državljanima zarobljenim pandemIjom korona virusa u drugim državama i da im što prije organizuje povratak u Crnu Goru", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: