Ivanović: Ne zavodite crnogorske građane pričom o vjeri, falsifikovanjem istorije i srednjovjekovnim zabludama

Od onih za koje je napisano u svetim knjigama da „moraju biti dobri i jednaki prema svima“ očekujemo da se u tom duhu i ponašaju i da ne dovode u opasnost nijednog čovjeka ma kako se on zvao i izjašnjavao", navodi se u saopštenju Ivanovićeve
11726 pregleda 48 komentar(a)
Anđela Ivanović, Foto: Crnogorska
Anđela Ivanović, Foto: Crnogorska

Suočeni sa opasnim virusom koji ugrožava naš život i zdravlje, apelujemo na sve građane i građanke Crne Gore da se u vrijeme praznika pridržavaju mjera koje su propisale nadležne institucije, saopštila je Anđela Ivanović, predsjednica Crnogorske.

"Ne dozvolite da ugrozite svoje bližnje i sebe. Pravo na zdrav život je prioritet svakakog čovjeka i osnov je za ostvarivanje svih drugih prava koja mu se garantuju u demokratskom društvu", poručila je ona.

Ona je dodala da "nas ovih dana ne spašava demokratija, već naprotiv čelična disciplina i poštovanje pravila i ograničenja koja su dijelom i suprotna onome što nam garantuje demokratija. Ograničava se naša sloboda kretanja , promijenjena su nam pravila dnevnog funkcionisanja, šetamo sa dodacima koje prije samo par mjeseci nijesmo mogli zamisliti kao neophodan asesoar."

Ona je čestitala stanovnicima Tuzi na poštovanju mjera izolacije i karantina, koje se polako ublažavaju.

"Čestitamo, vi ste za primjer svima u Crnoj Gori kako se mogu zajednički i bez izuzetka poštovati vrlo stroga ograničenje i na kraju biti pobjednik", navodi se u saopštenju.

Ona objašnjava da tamjan ne može pobijediti koronavirus.

"Covid -19 ne pobjeđjuje tamjan već pravila koja nameće struka i nauka. Pa od onih za koje je napisano u svetim knjigama da „ moraju biti dobri i jednaki prema svima “ očekujemo da se u tom duhu i ponašaju i da ne dovode u opasnost nijednog čovjeka ma kako se on zvao i izjašnjavao", navodi se u saopštenju Ivanovićeve.

"Ne zavodite crnogorske građane pričom o vjeri, falsifikovanjem istorije i srednjovjekovnim zabludama. Vaše istine se potvrđuju presudama u Strazburu u korist države", navela je Ivanovićeva, i dodala da vjersko-političke sukobe treba ostaviti za neka bolja vremena, ili "ih u ovom teškom vremenu za sve nas konačno pravezađite", poručila je predsjednica Crnogorske.

"Poštovane građanke i građani Crne Gore iskoristite ovo vrijeme za porodicu i svaki dan proveden u tom okruženju neka prođe u miru i slozi, neka bude kao praznik", zaključila je ona u saopštenju.

Bonus video: