Demokrate: Nuhodžić da podnese ostavku zbog neistina

"Vlada Crne Gore nema sredstava da organizuje povratak naših građana uprkos tome što je prije samo četiri mjeseca častila Montenegro erlajns 155 miliona eura", navode Demokrate
3149 pregleda 33 komentar(a)
Demokrate (ilustracija), Foto: Demokrate, Demokrate
Demokrate (ilustracija), Foto: Demokrate, Demokrate

Demokratska Crna Gora reagovala je na saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su objavu te partije nazvali lažnom viješću.

"Nakon što smo objavili mejlove prepiske Konzulata Crne Gore u Njujorku sa našim državljanima, Vlada Crne Gore se, umjesto da reaguje i organizuje besplatan povratak našim državljanima u Crnu Goru, poslužila lažima i prevarama, svojstvenim samo DPS-u. Naime, nakon što smo objavili mejlove, u kojima se jasno vidi da su poslati sa zvanične mejl adrese Konzulata u Njujorku, na nalozima Ministarstva unutrašnjih poslova naša objava lažno je označena kao lažna vijest.

Po prirodi stvari, dodaju Demokrate, navode je trebalo da demantuje Ministarstvo vanjskih poslova, koje to nije učinilo.

"Već se u ulogu branitelja države od svojih građana stavio resor člana partijskog koordinacionog tijela, Mevludina Nuhodžića, i to služeći se lažima. Shodno tome, a kako bismo otkrili još jednu prevaru DPS-a, Demokratska Crna Gora objavljuje nove mejlove upućene od strane Ambasadora Crne Gore u Bugarskoj, preko koje je trebalo da se izvrši evakuacija, u kojima se jasno navodi da državljani Crne Gore sami snose troškove povratka u zemlju i u kojima je, valjda kao pomoć, našim državljanima dostavljen cjenovnik prevoza do granice sa Srbijom", navode Demokrate.

ddd
Jedan od mejlova(Foto: Demokrate)
ddd
Jedan od mejlova(Foto: Demokrate)

Osim toga, kako navode, iz Konzulata Crne Gore u Njujorku "potvrđena je tvrdnja" Demokrata da Vlada organizuje povratak naših državljana u zemlju tek onda kada Vlade drugih država organizuju evakuaciju svojih državljana iz Crne Gore, a o čemu takođe, kako navode Demokrate, dostavljaju dokaz.

"Dakle, Vlada Crne Gore nema sredstava da organizuje povratak naših građana uprkos tome što je prije samo 4 mjeseca častila Montenegro erlajns 155 miliona eura".

Demokrate pozivaju Nuhodžića da zbog "širenja besprizornih laži" podnese neopozivu ostavku na mjestu ministra unutrašnjih poslova.

"Takođe, a polazeći od toga da je najveći broj naših državljana u inostranstvo otjerala aktuelna DPS vlast, kako bi daleko od svojih domova mogli sebi obezbijediti egzistenciju, ponovo apelujemo na premijera blefera i Vladu Crne Gore da hitno, o trošku države, jer mogućnost čarter letova postoji, organizuje povratak naših građana iz drugih zemalja u kojima nijesu bezbjedni, naročito jer ne ostvaruju pravo na adekvatnu zdravstvenu zaštitu", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Bonus video: