JOKOVIĆ I IVANOVIĆ SE SASTALI SA AMBASADOROM SRBIJE

SNP sa Božovićem: Nisu preduzete sve mjere prema Amfilohiju, on spada u rizičnu grupu

Sagovornici su se kritički osvrnuli na nedeljno zadržavanje mitropolita Amfilohija u Centru bezbjednosti Podgorica, ističući da on uživa ogroman ugled ne samo u Crnoj Gori i Srbiji, već u cijelom pravoslavnom svijetu, te da nisu preduzete sve mjere zaštite prema njemu
3390 pregleda 14 komentar(a)
Božović na sastanku sa čelnicima SNP-a, Foto: SNP
Božović na sastanku sa čelnicima SNP-a, Foto: SNP

Socijalistička narodna partija (SNP) uvijek je igrala i igraće veliku ulogu u političkom životu Crne Gore, ocijenio je ambasador republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

On se danas sastao sa čelnicima SNP-a-a, Vladimirom Jokovićem i Draganom Ivanovićem.

Prva tema o kojoj su sagovornici razmijenili mišljenja bila je situacija u Crnoj Gori izazvana širenjem virusa korona i mjere koje u tom smislu sprovodi Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Sagovornici su se kritički osvrnuli na nedeljno zadržavanje mitropolita Amfilohija u Centru bezbjednosti Podgorica, ističući da on uživa ogroman ugled ne samo u Crnoj Gori i Srbiji, već u cijelom pravoslavnom svijetu, te da nisu preduzete sve mjere zaštite prema njemu. 

"To je naročito važno zato što mitropolit Amfilohije ima preko 82 godine i spada u visoko rizičnu grupu potencijalno obeljelih od virusa", navodi se u saopštenju SNP-a sa sastanka..

Sagovornici su pozdravili poziv Mitropolije crnogorsko-primorske građanima da Vaskrs proslave u svojim domovima i da se na taj način ispoštuju mjere NKT-a. U tom smislu, ambasador Božović je pozvao državljane Srbije u Crnoj Gori da se pridržavaju odluke Mitropolije i tako pokažu odgovoran odnos prema situaciji u kojoj se nalazimo.

Božović je iskazao spremnost Ambasade Srbije i Vlade Srbije za saradnju sa Socijalističkom narodnom partijom Crne Gore, kao i volju da se razmotre sve inicijative, ideje i predlozi koji će ići u pravcu poboljšanja odnosa između Crne Gore i Srbije.

Joković je pozvao članove Socijalističke narodne partije da ispoštuju sve preporuke NKT-a kako bismo što prije izašli kao pobjednici iz borbe sa pošasti koja je paralisala cijeli svijet.

Apostrofirao je nezavidan položaj u kojem se nalazi Mitropolija crnogorsko-primorska. 

Joković je ukazao da je Mitropolija, iako se pridržava svih mjera i preporuka NKT-a od početka vanredne situacije, ovih dana predmet napada brojnih funkcionera vlasti.

"Odnosi između dvije bratske države, Crne Gore i Srbije, moraju biti na znatno višem nivou nego što su trenutno. Ekonomska saradnja je dobra, ali i tu postoji prostor za poboljšanje, a vlade dviju država treba u kontinuitetu da rade na tome.Pripadnici srpskog naroda već godinama su diskriminisani od strane aktuelne vlasti, naročito u pogledu zapošljavanja. U tom smislu, procenat Srba zaposlenih u javnoj upravi u odnosu na ukupan broj onih koji si se izjasnili kao Srbi na poslednjem popisu, je minoran", saopšteno je sa sastanka.

Joković je ovom prilikom čestitao predstojeći Vaskrs svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

Preporučujemo za Vas