Predložen žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade

Bećir Vuković je predložen za člana žirija na predlog DF-a, a ostali na predlog DPS-a
3256 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice Administrativnog odbora, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sjednice Administrativnog odbora, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 21.04.2020. 14:06h

Administrativni odbor predložio je danas predsjednika i članove žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade.

Odbor je odlučio da Skupštini predloži Rajka Todorovića - Todora, za predsjednika žirija, a Ranka Milovića, Mima Draškovića, Jadranku Selhanović, Gorana Barovića, Marka Camaja i Bećira Vukovića, za članove žirija. Drašković je bio član Savjeta RTCG, Milović je član Borda direktora EPCG, a Barović bivši dekan Filozofskog fakulteta u Nikšiću.

Vuković je predložen za člana žirija na predlog DF-a, a ostali na predlog DPS-a.

Poslanik DF-a Milutin Đukanović predlagao je da Vuković bude predsjednik žirija.

“DF je predložio da Bećir Vuković bude član, ali bismo predložili dopunu predloga da on bude predsjednik, jer ima besprekornu biografiju, tvorac je velikog broja književnih djela i dobitnik je brojnih nagrada.

"To je najveći živi pjesnik u Crnoj Gori”, rekao je Đukanović.

On je dodao da DF ne podržava da Todorović bude predsjednik žirija jer taj politički savez ima sudski spor sa njim i nemaju o njemu dobro mišljenje.

Nije prihvaćen dopunjeni predlog DF-a, ali je Vuković izabran za člana žirija.

Usvojen je i predlog da članovima Žirija pripada naknada za rad u jednokratnom iznosu od 12,5 obračunskih vrijednosti koeficijenta u bruto iznosu od 90 eura

Raško Konjević (SDP) smatrao je da je prvo trebalo dobiti mišljenje od generalnog sekretara Skupštine pa tek onda se izjašnjavati o naknadama, s obzirom da su na snazi preporuke da se ne isplaćuju naknade radnim tijelima.

Odbor je prihvatio zahtjev bivšeg poslanika DPS Husnije Šabovića za odobravanje otpremnine. On je u zahtjevu naveo da mu je u novembru 2018. prestao profesionalni angažman kao poslanika i time radni odnos.

Bonus video: