"Narod pobjeđuje" pita tivatsku policiju: Ko je u Seljanovu pucao u vazduh?

"Pucnjava je bila praćena napadno preglasnom muzikom i drekom više osoba. S obzirom da su muzičku podlogu pucnjave i dreke činile režimske kvazipatriotske pjesmice, čini se da su revolveraš i njegova družina čitavom naselju željeli pokazati i dokazati svoj "patriotizam", tj. svima staviti do znanja da su oni podobni i lojalni aktuelnom režimu"
5730 pregleda 6 komentar(a)
Građanska lista "Narod pobjeđuje", Foto: Građanska lista "Narod pobjeđuje"
Građanska lista "Narod pobjeđuje", Foto: Građanska lista "Narod pobjeđuje"

Građanska lista "Narod pobjeđuje" zatražila je od Odjeljenja bezbjednosti (OB) Tivat informaciju ko je sinoć u naselju Seljanovo pucao u vazduh iz pravca novih stambenih zgrada u Bokeškoj ulici.

U tim zgradama solidarnosti pored bronih činovnika Opštine Tivat i opštinskih javnih preduzeća i ustanova, stanove ima i dosta tivatskih policajaca.

OB Tivat juče je u saopštenju lokalnom javnom servisu Radio Tivat o stanju bezbjednostiti u gradu i poštovanju mjera na sprečavanju širenja koronavirusa tokom proteklog vikenda i vaskršnjih praznika, naglasilo da "u gradu sve protiče mirno i sa aspekta drugih nezakonitosti" i da "nije bilo registrovanih i prijavljenih krivicnih djela i prekrsaja."

"Sinoć oko 19.30 časova – dakle, već uveliko u vrijeme policijskog sata - naselje Gornje Seljanovo potresla je bjesomučna pucnjava iz pištolja. Pucnjava je dopirala iz pravca zgrada na bivšoj lokaciji Švedskih baraka, a počinilac je ispalio, jedan za drugim, oko dvadesetak metaka. Pucnjava je bila praćena napadno preglasnom muzikom i drekom više osoba. S obzirom da su muzičku podlogu pucnjave i dreke činile režimske kvazipatriotske pjesmice, čini se da su revolveraš i njegova družina čitavom naselju željeli pokazati i dokazati svoj "patriotizam", tj. svima staviti do znanja da su oni podobni i lojalni aktuelnom režimu", saopštila je večeras tim povodom lista "Narod pobjeđuje".

Oni su istakli da je suvišno govoriti o ogromnoj opasnosti po bezbjednost i živote građana koju ovakvi događaji uzrokuju jer "svi znamo da ti ispaljeni meci moraju pasti na zemlju."

"Ali postoji i jedan neuporedivo veći problem: tenzije u Tivtu i uopšte u Crnoj Gori odavno su podignute do nivoa koji je sve teže kontrolisati. Stanje izolacije u kojem egzistiramo od polovine marta, te brojni protivustavni i totalitarni akti državnih organa dodatno su naelektrisali ionako krajnje zategnutu socijalno-političku situaciju. Događaji kao što je sinoćnja pucnjava na Gornjem Seljanovu potencijalno mogu biti ona kap koja će preliti čašu", saopštila je lista "Narod pobjeđuje" javno upitavši odgovorne u OB Tivat "da li su počinioci ovog divljačkog djela privedeni i da li je protiv njih podignuta krivična prijava".

"Obraćamo se Odjeljenju bezbjednosti Tivat zato što je slučaj koji smo opisali prije svega u njihovoj nadležnosti. Obratili bismo se, povodom istog, i funkcionerima Opštine Tivat. Nažalost, iz naših ranijih saopštenja i pitanja koja smo im upućivali, a na koja nije bilo odgovora, jasno nam je da njih ni sadašnjost ni budućnost Tivta ne zanimaju. Zanima ih samo da po svaku cijenu ostanu na vlasti. A to je u ovom istorijskom trenutku opasnije nego što je ikad bilo", zaključuje se u saopštenju liste "Narod pobjeđuje".

Bonus video: