Predloženo da se raspravlja o povećanju plate zdravstvenim radnicima, poslanici vlasti uzdržani

"Dali ste im mizerne plate, a sada vidite da sve zavisi od njih. Svi koji nijesu glasali za povećanje njihovih zarada još ranije treba da se zamisli", rekla je poslanica DF-a Branka Bošnjak
16701 pregleda 75 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Screenshot
Branka Bošnjak, Foto: Screenshot
Ažurirano: 22.04.2020. 14:42h

Poslanici vladajuće koalicije bili su uzdržani prilikom glasanja da se u dnevni red Skupštine uvrsti predlog poslanice Demokratskog fronta Branke Bošnjak o povećanju zarada zdravstvenim radnicima.

Za predlog poslanice Bošnjak bila su 23 poslanika dok je 35 poslanika, bilo uzdržano, prilikom glasanja.

plenarna sala glasanje koronavirus
Poslanici vlasti uzdržani da se predlog Bošnjak uvrsti u dnevni red(Foto: Screenshot)

Iz klupa DF-a nakon glasanja čuo se komentar "ljekari džabe ste se ponadali".

Bošnjak je tražila da se u dnevni red uvrsti dopuna zakona kojim bi se povećale zarade zdravstvenim radnicima i profesorima na Univerzitetu.

"Dali ste im mizerne plate, a sada vidite da sve zavisi od njih. Svi koji nijesu glasali za povećanje njihovih zarada još ranije treba da se zamisli. Odajem počast onima koji su zaista u prvom redu odbrane. Nadam se da ćete podržati ovaj zakon jer ono mizerno povećanje od 50 eura ne računam," rekla je Bošnjak.

Prethodno je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, otvarajući zasijedanje, zahvalio svima koji su doprinijeli borbi protiv epidemije.

Ivan Brajović
Ivan Brajović(Foto: Screenshot)

"Vodili smo računa i da ne ugrozimo zdravlje poslanika, pa smo gro naših aktivnosti provodili u uslovima kojima smo ispoštovali sve preporuke", rekao je Brajović.

On je kazao i da su poslanici pokazali i doprinos i razumijevanje, i da je kroz neke mjere NKT prepoznao djelovanje poslanika.

Istakao je i da nijesu željeli da kupuju političke poene.

"Junaci našeg doba su zdravstveni radnici. U svakom društvu, svaka država za sebe bira ono što misli da je najbolje, naš model se pokazao vrlo efikasan. Mislim da smo zajedno kao društvo uspješno odgovorili" rekao je on.

Bonus video: