Šaranović: Za CG bi spas bio da Đukanović, Marković i Vukčevic nikad nijesu izašli iz kuće

"Partijskim vojnicima kojima je povjereno stotine miliona eura, a sa kojima se upravlja iz kancelarije DPS-a, ne trebaju bolji argumenti za dokaz nesposobnosti od onih koje sami iznose"
6500 pregleda 51 komentar(a)
Šaranović, Foto: Demokratska Crna Gora
Šaranović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 22.04.2020. 16:30h

Fond za razvoj biznisa Demokratske partije socijalista (DPS) koji nastupa pod firmom Investiciono razvojni fond (IRF), a na čijem čelu je prekaljeni kadar predsjednika Crne Gore i DPS Mila Đukanovića, kreator i izvođač izbornih pljački i prevara Zoran Vukčević, pokušava da napadom na Demokratsku Crnu Goru bez ijednog argumenta opere svoju nesposobnost, neznanje i javnu sramotu, saopštio je danas poslanik Demokratske Crne Gore, Danilo Šaranović.

On je reagovao na saopštenje IRF u kome se između ostalog navodi da su Demokrate iznijele niz neistina, te da dodjela kredita nije socijalna kategorija i ne može se olako odobriti svakom ko se prijavi.

"Partijskim vojnicima kojima je povjereno stotine miliona eura, a sa kojima se upravlja iz kancelarije DPS-a, ne trebaju bolji argumenti za dokaz nesposobnosti od onih koje sami iznose. Od 25. marta do 22. aprila po sopstvenom priznanju ova čelična konstrukcija crnogorske mafije realizovala je samo 68 kredita po novoj kreditnoj liniji. Dakle, za 29 dana realizovano je 68 kredita. Pri tome ne navodeći broj zahtjeva, vjerovatno kako dobijeni procenat realizacije ne bi dodatno utemeljio argumente Demokrata. Da li ovaj podatak govori o vama ili o nama? Da li je ovo ta pojednostavljena i izdašna kreditna linija?", istakao je Šaranović.

On je dodao da rakođe, činjenica da IRF nije obezbijedio transparentnost postupka, potvrđuje njihove namjere skrojene u kabinetu predsjednika Vlade, Duška Markovića, da skrivaju imena tajkuna kojima i u ovim okolnostima diskriminacijom ostalih žele da upumpaju milione.

"Izvolite gospodo, dostavite imena? Zarobili ste državnu finansijsku instituciju i pretvorili je u DPS fond i aparat za vještačko disanje režimskim kompanijama. Nabrojte koliko ste režimskih komapnija koje su bile pred gašenjem spasili, a koliko ste drugih perspektivnih pustili da propadnu? Zoran Vukčević svakako ne može biti mjera uspješnog bankarstva i finansijskih procedura, da bilo kome spočitava za bilo šta. Čovjek koji je sam sebe izabrao za direktora IRF-a i koji sam sebi podnosi izvještaj predstavlja organizacioni presedan nepoznat bilo kojoj finansijskoj ili drugoj instituciji u svijetu. I osnivač, i predsjednik Odbora direktora i direktor, a zapravo samo DPS izvođač prljavih poslova. Da nije zloupotrebe milionskih sredstva pojedine DPS firme na tržištu ne bi opstale ni mjesec dana", rekao je Šaranović.

Po njegovim riječima, kao klasični režimski kadar, Vukčević neskriveno koristi IRF za političke obračune, pa tako ne može da prihvati da Demokrate zastupaju interese građana i podržavaju svaki predlog koji pomaže privredi, pa i predlog Unije poslodavaca, jer on zastupa interese mafije i DPS-a.

"Da IRF želi iskreno da pomogne privredi i građanima, ne bi gledao da profitira iz njihove muke i nevolje, kamatama koje su previsoke imajući u vidu trenutne uslove i socio-ekonomsku krizu. Kada smo kod populizma, važno je naglasiti da nema većeg populizma od spektakularne najave Duška Markovića 19. marta kako će IRF obezbijediti posebnu kreditnu liniju sa pojednostavljenom procedurom, a IRF do danas realizovao svega 68 kredita. Zar nije populizam ako obećate penzionerima po 50 eura, a od 130 000 penzinera samo 11.500 dobije tu mizernu pomoć. Šta je populizam ako nije obećanje jednokratne pomoći nezaposlenima, a na kraju se uspostavi da je to pomoć za samo 22% nezaposlenih. U vašoj pisaniji u svakom slovu se prepoznaje režimski rukopis i tridesetogodišnje mastilo iz mračnog Đukanovićevog kabineta. Tako nijeste uspjeli da osporite niti jedan argument Demokrata, ali ste se zato poslužili uvredama, neiistinama i obmanama. Od vas se drugo ništa nije moglo ni očekivati", rekao je Šaranović.

On je kazao da Demokrate poručuju IRF da ne brine za njih i njihove kuće.

"Mi kad god izađemo iz kuća možemo svakog da pogledamo u oči, jer su nam čiste ruke i mirna savjest, ali za Crnu Goru bi spas bio da Milo Đukanović, Duško Marković i Zoran Vukčevic nikad nijesu izašli iz kuće. Na kraju izražavamo uvjerenje da će pojedinci iz vrha IRF-a nakon promjene vlasti i suočavanja sa pravnom državom, provoditi vrijeme u prostoriji za izolaciju kriminalaca", zaključio je Šaranović.

Bonus video: