Božović Kusovcu: Zbog lične sujete i pakosti niste kadri prihvatiti predloge koji bi Vama išli u korist

Božović je lokalnu vlast optužio da se hvali formiranjem viber grupe "preko koje promoviše partijske kadrove i koju administriraju mnogi nezakonito i potpuno bespotrebno angažovani članovi PR tima Opštine, koji koštaju građane Tivta basnoslovne sume na mjesečnom nivou"
3095 pregleda 3 komentar(a)
Božović
Božović

Grupa birača "Goran Božović- časno i odgovorno za bolji Tivat" izrazila je protest i nevjericu zato što lokalna DPS-SD-HGI vlast u Tivtu i nakon više od mjesec dana vanredne situacije, kada je ugrožena egzistencija i građana i privrede, ćuti na niz predloženih mjera od strane opozicije za umanjivanje negativnih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

"Pozivate na zajedništvo i solidarnost, a nemate sluha za mnoge konstruktivne mjere prijedložene od strane opozicije. Zbog lične sujete i pakosti niste kadri prihvatiti predloge koji bi na koncu Vama išli u korist, jer Vam je teško odreći se benefita i partijskog zapošljavanja. Vrhunac vašeg uspjeha u kriznoj situaciji je formiranje volonterskog tima u koji ste ugurali uglavnom nedovoljno uposlene i viškove zaposlenih u Opštini Tivat, listom članove DPS-a, da bi promovisali svoju partiju i kandidate na listi DPS-a za predstojeće lokalne izbore. Istovremeno odbijate pomoć ostalih volontera koji vam ne odgovoraju po političkom opredjeljenju. Jedino je pohvalno što vaši "partijski volonteri" trenutno rade makar nešto korisno za zarade koje im građani Tivta obezbjeđuju", poručio je nislac ove liste Goran Bošović tivatskom gradonačelniku i predsjedniku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Siniši Kusovcu (DPS).

On je lokalnu vlast optužio da se hvali formiranjem viber grupe "preko koje promoviše partijske kadrove i koju administriraju mnogi nezakonito i potpuno bespotrebno angažovani članovi PR tima Opštine, koji koštaju građane Tivta basnoslovne sume na mjesečnom nivou."

"Čak i te sume u zadnje vrijeme krijete pozivajući se, opet nezakonito, na zaštitu ličnih podataka, da građani Tivta ne bi znali koliko novca bahato rasipate na partijska zapošljavanja i kupovinu glasova. Ipak znamo da nas jedan od njih košta neto 1.400 eura mjesečno, više nego predsjednik opštine, zaista nevjerovatno", istakao je Božović.

On naglašava da su pravi volonteri u opštinskom timu članovi Crvenog krsta koji zaista to rade iz humanih pobuda, ne primajući nikakvu naknadu za učinjeno dobro djelo.

"Vrhunac vaše solidarnosti su organizovani tragikomični performansi aplaudiranja po direktivi, koji vrijeđaju zdrav razum, kao na primjer ispred Doma zdravlja u Tivtu, u koji skoro niko ne ulazi, i u gradu gdje su identifikovana tri slučaja zaraze u proteklih mjesec i po dana, a kojima devalvirate svaku pohvalu onima koji je zaista zaslužuju, kao što su na primjer zaposleni u Kliničkom centru Crne Gore gdje se oboljeli hospitalizuju", podvlači Božović.

Grupa birača koju on predvodi smatra da "umjesto samopromocije lokalne vlasti", treba donijeti mjere koje su ranije prijedložili oni i ostatak tivatske opozicije, poput oslobađanja građana plaćanja računa za vodu, kanalizaciju i odvoženje komunalnog otpada, kao i davanja mjesečne novčane subvencije u iznosu minimalne zarade ili više, za sva domaćinstva koja su ostala bez primanja dok traje vanredna situacija.

Suspenzija naplate svih usluga Parking servisa je takođe ranije predložena mjera od strane ove grupe građana.

"Uz navedene mjere istovremeno smo predložili nužno smanjenje javne potrošnje i raskidanje svih nezakonitih ugovora o privremenim i povremenim poslovima i ugovora o djelu, uz niz relokacija sredstava sa budžetskih stavki gdje je trošenje novca planirano neodgovorno i neracionalno, kako bi se prikupila sredstva za prijeko potrebnu pomoć ugroženim porodicama za preživljavanje, bez dodatnog zaduživanja. Sve prethodno navedeno zavisi isključivo od volje lokalne DPS-SD-HGI koalicije, koja se stalno hvali da vodi računa o dobrobiti građana i da je Opština likvidna i vrlo uspješna. Imajući u vidu da nijesu smanjivali plate sebi i zaposlenima u administraciji koja u velikom dijelu takođe "ostaje doma", i da na račun pandemije ni krivi ni dužni potpuno nezasluženo uživaju u benefitima produženog mandata na vlasti, što bezočno koriste za izbornu kampanju i političku promociju, bilo je za očekivati da će zaista pomoći ugroženim porodicama. Porodice bez primanja ne mogu platiti račune namirnicama koje dobiju od Crvenog krsta, ali to njih očito ne dotiče", naglašava Božović.

On smatra da je očigledno da se lokalni funkcioneri "ugledaju na svoje šefove sa centralnog nivoa (vladajuća koalicija predvođena DPS-om) koji su na jučerašnjem skupštinskom zasijedanju licemjernom "uzdržanošću" odbili raspravu o svakom predlogu opozicije koji bi značio konkretnu olakšicu i egzistencijalnu pomoć običnom građaninu Crne Gore u ovom teškom trenutku sa neizvjesnom budućnošću, i u susret najtežoj ekonomskoj krizi u novijoj crnogorskoj istoriji".

Ova grupa birača predložila je juče i mjere na nivou države koje su, kako ističu, od značaja za kompletno građanstvo Crne Gore.

"Smatramo nužnim državnu intervenciju u pravcu redukcije iznosa računa za utrošenu električnu energiju, vodeći računa o održivom poslovanju EPCG, na način da se kompletna utrošena energija obračunava po nižoj tarifi, počevši od računa za april mjesec, pa sve dok traju blokade. Primorani smo ostati doma, samim tim je povećan utrošak struje u svakom domaćinstvu. Takođe, potrebno je solidarno djelovanje i telekomunikacionih kompanija koje bi trebalo da makar u nekom procentu umanje iznose računa za usluge koje pružaju (telefon, internet, TV) na račun milionskih dobiti koje godinama ubiru na crnogorskom tržištu u redovnim okolnostima, umjesto što troše novac na flajere koje nam šalju uz račun s porukom da ostanemo doma. Svakako, minimum koji mogu učiniti navedene kompanije je da nikome ne isključuju usluge dok traju blokade",predlaže Božović.

Bonus video: