Savjet mladih DPS-a: Kongres IUSY izazvao demonstraciju zluradosti i nemoći opozicije

"Priznajemo, nije lak zadatak objasniti kako to da za političku konkurenciju imaš višedecenijske gubitnike"
69 pregleda 16 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
Ažurirano: 18.02.2018. 12:14h

Savjet mladih DPS-a saopštio je danas da kongres IUSY izazvao demonstraciju zluradosti i nemoći opozicije.

Federacija mladih evropskih Zelenih upitala je Internacionalnu uniju socijalističke omladine zašto im kongres otvara "jedan od najkorumpiranijih političara na svijetu".

"Sa žaljenjem konstatujemo da je kod naše političke konkurencije i njenih medijskih pomagača, održavanje Svjetskog kongresa Internacionalne unije socijalističke omladine ( IUSY), najznačajnijeg međunarodnog partijskog skupa ikad održanog u Crnoj Gori, u organizaciji Savjeta mladih DPS, izazvao tužnu demonstraciju zluradosti i nemoći. Pretpostavili smo da će činjenica da smo imali čast i privilegiju da organizujemo kongres najstarije i najveće političke omladinske organizacije izazvati različite reakcije kod svih onih koji svakodnevno demonstriraju posebnu vrstu političke opsesije DPS -om. Ipak, ovaj političko - medijski lobi prevazišao je sebe i pokušao da profesionalno izvještavanje o najvećem internacionalnom partijskom događaju ikad održanom u Crnoj Gori, zamijeni izvještavanjem o naručenom Fesbuk komentaru?! Izbjegavajući čak i da spomene da je predsjednik Savjeta mladih DPS izabran za potpredsjednika ove ugledne međunarodne organizacije. Da nije inferiorno bilo bi smiješno", saopštili su iz Savjeta mladih DPS-a.

U saopštenju je rečeno da, ipak, zavisi od perspektive iz koje se posmatra, ali uglavnom se uvek u lošem može naći i nešto dobro.

"U konkretnom slučaju, to je činjenica da su se stotine mladih delegata, iz više od 90 zemalja, na konkretnom primjeru mogli uvjeriti zašto je crnogorska opozicija u tom inferiornim statusu već nekoliko decenija. Priznajemo, nije lak zadatak objasniti kako to da za političku konkurenciju imaš višedecenijske gubitnike. Zato je ova posljednja demonstracija nemoći, neznavenosti i marginalnosti opoziciono - medijskog lobija, bila u neku ruku i korisna, jer je pokazala da politika kojoj je mržnja glavna ideologija vazda mora biti gubitnička", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: