DF odlučan da „počisti” sve funkcionere Crnogorske

Iz vladajuće partije u Budvi najavili smjenu svih funkcionera Crnogorske. Carević: “Ako imaju minimum ljudskosti neka vrate fotelje i srećan put im sa DPS-om”
18505 pregleda 47 komentar(a)
Više od 400 zaposlenih u administraciji, Foto: Vuk Lajović
Više od 400 zaposlenih u administraciji, Foto: Vuk Lajović

Demokratski front smijeniće sve funkcionere Crnogorske koji se nalaze u lokalnoj vlasti u Budvi ako u narednih nekoliko dana javno ne kažu da li su sa Demokratskom partijom socijalista dogovorili mimo izborne volje građana smjenu aktuelne gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Markom Batom Carevićem.

Bez funkcije, kako je “Vijestima“ nezvanično rečeno, ostaće aktuelni potpredsjednik Opštine Vladimir Bulatović, v. d. sekretara za društvene djelatnosti Ljiljana Pjerotić, predsjednik Izvršnog odbora Turističke organizacije Danilo Kastratović, načelnik kancelarije za antikorupciju Časlav Đurović - upravo sve one funkcije koje je DF ustupio Crnogorskoj, kada je u julu 2018. ušla u lokalnu upravu.

Vladimir Bulatović
Bulatović(Foto: Vuk Lajović)

Na ovakav potez u DF-u su se odlučili nakon što je Crnogorska dostavila predlog za smjenu predsjednika Opštine parlamentarnim partijama. Iako još zvanično nije podnijela predlog skupštinskoj službi za zakazivanje sjednice, te odbila medijima da saopšti zbog čega se odlučila na takav potez, nezvanično se pominje da imaju neophodnih 11 potpisa odbornika da zatraže zakazivanje hitne sjednice.

U Crnogorskoj su juče “Vijestima” kazali da ne žele da se oglašavaju, već da će biti organizovana konferencija za novinare.

U toj partiji ne žele ni da komentarišu da li imaju neophodnih 17 odbornika za smjenu Carevića, te ko bi nakon toga došao na tu funkciju, kao i da li je po srijedi slličan scenario koji je sproveden u Kotoru.

Carević nije htio da komentariše kakvi će biti potezi DF-a, ali je pozvao Crnogorsku da imaju minimum pristojnosti i ljudskosti da “vrate fotelje u kojima sjede njihovi kadrovi“ i idu putem koji su odabrali sa DPS-om.

“Pomalo postaje i dosadna ta priča, evo me šest mjeseci smjenjuju. Sigurno neću plakati, biće mi drago da se to konačno desi, neka podnesu zahtjev. Sve što sam imao, rekao sam. Dobro je da građani znaju da je Crnogorska u vlasti i da njeni kadrovi sjede u foteljama koje im je ustupio DF. Da imaju minimum pristojnosti i ljudskosti je da ih vrate i da idu svojim putem. Imali smo dogovor, odustali su od njega, prešli su tamo gdje su očito prešli. Srećan im put, nećemo plakati. Naprotiv, nama je veliko zadovoljstvo da sa takvima nemamo posla“, poručio je Carević.

Marko Carević
Carević(Foto: Vuk Lajović)

On je naglasio da je ukupni doprinos Crnogorske u proteklih dvije godine u vlasti bio kao da nisu bili u njoj.

“Sve u svemu, to je dobrodošlo, da se mi sada skoncentrišemo na borbu protiv pandemije koronavirusa i njenih posljedica, kao i na pripremu turističke sezone. Na ono što je vitalno za građane“, kazao je prvi čovjek Budve, koji je juče obilazio radove na uređenju gradskih ulica u centru grada.

Budvanski DF je prekjuče pozvao Crnogorsku da se javno izjasni da li je pokrenula incijativu za smjenu Carevića.

“Ako su u Crnogorskoj odlučili da izdaju opozicione birače i vjeru većine građana koji su ih glasali i napravili zaokret ka DPS-u, više nije moguća apsolutno nikakva saradnja sa nama u DF-u. Pozivamo ih da sve funkcije koje su dobili ulaskom u vlast vrate DF-u jer smo im ustupili značajna mjesta i dali priliku da zajedno sa nama grade budućnost, sasvim različitu od DPS kursa čije su rezultate građani Budve imali priliku da vide. Sad konačno imamo priliku da sve maske padnu i da građani vide ko koga podržava i ko je sa kim u kombinaciji. Inicijativa za razrješenje Carevića od strane Crnogorske koja se nalazi u vlasti, predstavljaju nezabilježen primjer političkog i svakog drugog licemjerstva jer se sa jedne strane koriste svi benefiti vlasti a sa druge strane traži razrješenje. Stavljanje zajedničkog potpisa na inicijativu ozvaničilo bi i formalno simbiozu DPS-a i Crnogorske. U tom slučaju, sigurno nećemo dozvoliti nepoštovanje elementarnih političkih i ljudskih principa do kojih držimo jer su nam oni važniji od funkcija“, poručili su iz DF-a.

Nemam vremena da se bavim pakošću pojedinaca

Carević je podsjetio da je on 2018. inicirao učešće Crnogorske u vlasti, misleći da je dogovor obavezujući.

“Vraćamo se na onu staru izreku “drži sirotu za svoju sramotu“. U svakom slučaju, DF je pokazo svoju širinu, cijeneći da politika nije dominantna već ukupni rad na dobrobiti grada, a ne neka politička prepucavanja. Znam da su fotelje primamljive pojedincima, a meni je ova veliki teret. Znaju svi da sam došao na ovu funkciju materijalno obezbijeđen i moralno i na svaki način ostvaren čovjek. Žao mi je, ali ja zaista sa pakošću pojedinaca ili veće grupe pojedinaca nemam vremena da se bavim, jer imam pametnija posla. Važno je da graska vlast radi odlično i da se u ovom gradu nikad bolje nije radilo i to građani prepoznaju. Građani znaju da razdvoje rad od nerada, od politički jeftinih priča, kojih smo se zadnjih 30 godina naslušali i koje su nas dovele do ovoga do čega su dovele“, poručio je Carević.

Bonus video: