Pejović: Crna Gora umijećem lidera prevazišla prepreke

Govoreći o univerzalnim vrijednostima socijaldemokratije, Pejović je istakao da ljevica mora iznaći novu energiju kako bi se vratila svojim izvornim idealima, velikim idejama i motivaciji koji su je uvijek karatkerisali
9 komentar(a)
Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Demokratska partija socijalista
Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Demokratska partija socijalista
Ažurirano: 18.02.2018. 10:28h

Crna Gora je, zahvaljujući viziji i umijeću lidera koji su veoma mladi stupili na najodgovornije pozicije, uspjela da prevaziđe sve prepreke, ocijenio je funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS), Aleksandar Andrija Pejović.

On je sinoć u Bečićima zatvorio 33. Svjetski kongres Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY), u čijem dvodnevnom radu su učestvovali predstavnici 110 partija iz više od 90 država.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Pejović je izrazio zadovoljstvo što je ta stranka imala priliku da svega dvije godine po prijemu u članstvo u IUSY bude domaćin takvog događaja i diskusije o aktuelnim političkim temama širom svijeta.

„Posebno je naglasio činjenicu da je DPS dobila mjesto potpredsjednika u ovoj prestižnoj organizaciji“, kaže se u saopštenju.

Govoreći o univerzalnim vrijednostima socijaldemokratije, Pejović je istakao da ljevica mora iznaći novu energiju kako bi se vratila svojim izvornim idealima, velikim idejama i motivaciji koji su je uvijek karatkerisali.

On je dodao da su upravo mlade generacije novo lice demokratije koje se, kako je naveo, može i mora suočiti sa rastom populizma i ekstremizma, i koje širom svijeta treba da donese progres i solidarnost i izbori jednakost.

Kako su kazali iz DPS-a, Pejović se osvnuo na primjer Crne Gore koja je „zahvaljujući viziji i umijeću lidera koji su veoma mladi stupili na najodgovornije pozicije, sa energijom i voljom da nose zemlju naprijed, uspjela da prevaziđe sve prepreke“.

„Pejović je poručio delegatima da su oni generacija četvrte industrijske revolucije i milenijalci koji imaju važan zadatak da isprave greške prethodnih generacija tamo gdje je potrebno i da se izbore za novo mjesto ljevice u političkim sistemima“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Pejović, tokom Svjetskog kongresa u Bečićima, imao niz susreta sa poslanicima Grupe SD u Evropskom parlamentu Enrikeom Gererom, Brandom Benifejem, Tiborom Sanjijem, kao i sa zamjenikom generalnog sekretara PES-a Đakomom Filibekom.

„Sa kojima je razgovarao o temi proširenja EU na Zapadni Balkan, ulozi Crne Gore i podršci koju očekujemo od kolega iz grupe socijalista i demokrata“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: