Lavrov: Đukanović usvojio rusofobičan stav, imao je problema sa zakonom na Zapadu

Lavrov je kazao da žali zbog trenutne situacije u odnosima dvije zemlje jer ima simpatije prema Crnoj Gori
23491 pregleda 32 komentar(a)
Lavrov, Foto: AP
Lavrov, Foto: AP

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da se rusofobični stavovi crnogorskih političara, uključujući predsjednika Mila Đukanovića, mogu smatrati izdajom.

Odgovarajući na pitanje tokom video razgovora sa studentima Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose, Lavrov je rekao da je "uvjeren da ogromna većina ljudi u Crnoj Gori ne dijeli ta osjećanja" i da će crnogorski "privremeni lideri izgubiti na značaju", prenosi TASS.

"Kad vas izda ne osoba, nego država koja je stajala uz vas, to je tužno", naveo je šef ruske diplomatije.

On je kazao da žali zbog trenutne situacije u odnosima dvije zemlje jer ima simpatije prema Crnoj Gori.

"Nažalost, njen trenutni lider Milo Đukanović, koji zemljom vlada gotovo 20 godina, usvojio je nedvosmisleno rusofobičan stav, što je protiv zdravog razuma i svega što je ranije podržavao u odnosima sa Rusijom", rekao je Lavrov.

Dodao je da je Đukanović, koliko se sjeća, "imao problema sa zakonom na Zapadu" i da je bio "optuživan za šverc i druge stvari u nekim evropskim zemljama".

"Ne isključujem da je to bio razlog potpunog preokreta u njegovoj politici. Naravno, ako su političari toliko ranjivi, njima se lako može manipulisati", naveo je Lavrov.

Bonus video: