ODLUKA GRADONAČELNIKA BUDVE

Carević otpustio kadrove Crnogorske: Bulatović, Pjerotić i Ivanović razriješeni dužnosti

"Demokratski front (DF) je pružio priliku ideološki različitoj strukturi kakva je Crnogorska da participira u vlasti i prepustio niz funkcija iz tog razloga. Time smo pokazali da nam funkcije nosu bitne već želimo da sačuvamo izbornu volju građana i vodimo grad u pravcu razvoja i prosperiteta", kazao je Carević
20321 pregleda 69 komentar(a)
Carević, Foto: Vuk Lajović
Carević, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.04.2020. 13:09h

Gradonačelnik Budve, Marko Bato Carević danas je razriješio dužnosti potpredsjednika Opštine Vladimira Bulatovića, sekretarku za društvene djelatnosti Ljiljanu Pjerotić, kadrove Crnogorske  jer pokušavaju da sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) promijene izbornu volju. 

Iz Carevićevog kabineta otpuštena je i Anđela Ivanović, liderka Crnogorske.

Ovim je započeto čišćenje kadrova Crnogorske iz lokalne samouprave, nakon što su pokrenuli inicijativu za smjenu Carevića, za šta imaju podršku DPS i Socijaldemokrata (SD).

"Demokratski front (DF) je pružio priliku ideološki različitoj strukturi kakva je Crnogorska da participira u vlasti i prepustio niz funkcija iz tog razloga. Time smo pokazali da nam funkcije nosu bitne već želimo da sačuvamo izbornu volju građana i vodimo grad u pravcu razvoja i prosperiteta", kazao je Carević.

Carević je dodao da nakon smjene predsjednika Crnogorske koji je smijenjen jer je podrzao litije Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, te nakon napuštanja jednog broja funkcionera ove partije, jasno je da je novo rukovodstvo počelo kolaboraciju sa DPS.

"Pokretanjem inicijative za moje razrješenje, zajedno sa DPS , pokušaj je da se u Budvi realizuje kotorski scenario i promijeni vlast. Inaće, razjrješena je i aktuelna predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović, koja nije zadovoljila kriterijuma za rad u kabinetu. Očekujem od ostalih funkcionera Crnogorske da sami podnesu ostavke ili da se distanciraju od politike prošlosti koja je građane Budve previše koštala. Stavljanjem potpisa odbornika Crnogorske sa odbornicima DPS ozvaničena je koalicija ova dva subjekta i njihovim razrješenjem šaljemo jasnu poruku da se ne može biti zajedno sa DF i DPS jer smo mi suštinski dvije različite grupacije. Građani Budve su 2016. jasno iskazali svoj stav i dok god obavljam funkciju predsjednika Opštine neću dozvoliti da se izborna volja mijenja. Sve ove pokušaje prekrajanja izborne volje ocjenjujem kao neuspješne jer je sasvim izvjesno da će na sljedećim izborima DF biti stožer nove vlasti u Budvi”, poručio je Carević.

On očekuje da će gradska uprava nastavljati da vlada do izbora.