Demokrate Pljevlja: Golubović se nalazi u sukobu interesa

"Rudnik uglja i Opština Pljevlja nalaze se u dužničko-povjerilačkom odnosu, a Golubović istovremeno radi za povjerioca i za dužnika sjedeći na dvije stolice", navodi se u saopštenju
1778 pregleda 0 komentar(a)
Klub Odbornika Pljevlja, Foto: Demokrate
Klub Odbornika Pljevlja, Foto: Demokrate

U imovinskom kartonu Igora Golubovića jasno se vidi da dok obavlja dužnost predsjednika Opštine Pljevlja, istovremeno "konsultuje" i Rudnik uglja, za koje usluge prima 600 eura mjesečno, što je skandalozno, saopšteno je iz pljevaljskog Kluba odbornika Demokrata.

"Golubović je dakle zatupnik interesa energetskog lobija, što smo saopštavali i prilikom njegovog izbora na poziciju predsjednika Opštine Pljevlja, a vrijeme je potvrdilo tu konstataciju. Sada vidimo da ga Rudnik uglja finansira za „konsultantske usluge“ i to u periodu dok vrši dužnost predsjednika, što je klasični sukob interesa. Rudnik uglja i Opština Pljevlja nalaze se u dužničko-povjerilačkom odnosu, a Golubović istovremeno radi za povjerioca i za dužnika sjedeći na dvije stolice", navodi se u saopštenju.

Kako tvrde u ovom političkom subjekltu, sada je potpuno jasno zašto Golubović ćuti na zagađenje koje prouzrokuju Rudnik i Termoelektrana.

"Nije se čuo niti jedan jedini kritički ton dok su ove kompanije trovale djecu Pljevalja. Vidjeli smo od srane Golubovića poteze popuštanja i povlađivanja prilikom odmjeravanja procenta za naknadu za unaprijeđenje životne sredine. Upravo na prelomnoj tački za interese Pljevlja zbog koje je ostavku podnio njegov prethodnik, Golubović je popustio u korist Rudnika uglja i Termoelektrane", navode oni.

Predsjednik opštine koji je na platnom spisku Rudnika i koji ima zavezane ruke za sprovođenje ključnih poteza, ne može raditi za interese građana Pljevalja, tvrde Demokrate.

Kako su zaključili u saopštenju, predsjednik opštine se ni u ovom vremenu pandemije nije usudio da kao predsjednik opštine zatraži od Rudnika uglja da pomogne zdravstvu ili ugroženim građanima, iako je, kako tvrde ova kompanija ostvarila profit od 9,5 miliona prošle godine.

Bonus video: