Carević: Crnogorska je priča neostvarenih ljudi, ne rušite boljeg od sebe

"Oni mene nijesu doveli, već ja njih. Nijesu bili izborna volja građana, znate da smo imali 17 mandata i formirali vlast. Isključivo na moju incijativu su ušli u vlast cijeneći, širinu Demokratskog fronta (DF) i svoju, da mi kao pravoslavni narod u Crnoj Gori moramo prevazići te podjele na Srbe i CrnogorcS"
12245 pregleda 29 komentar(a)
Carević, Foto: Vuk Lajović
Carević, Foto: Vuk Lajović

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević kazao je da je Crnogorska politička priča neostvarenih ljudi, vođena isključivo ličnim interesima.

Crnogorska je ranije danas predala skupštinskoj službi Opštine Budva inicijativu za smjenu Carevića.

Predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović je ranije danas kazao da su oni doveli Carevića, te da će ga oni i smijeniti, zato što krši zakone.

On je naglasio da nakon što nije prihvatio da se izvrši otimanje zemlje za projekta žičare Bečići–Brajići, da je Crnogorska počela da opstruira i iznosi neistine.

"Pozivam ih, nemojte da rušite boljeg od sebe, učite od njega, pridružite mu se, stvarajte bolje vrijednosti i radite u interesu građana, a ne svom ličnom", kazao je Carević.

On je rekao da je to je politička grupacija vođena isključivo ličnim interesom pojedinca, koja je sada sebe dovela u situaciju.

"Oni mene nijesu doveli, već ja njih. Nijesu bili izborna volja građana, znate da smo imali 17 mandata i formirali vlast. Isključivo na moju incijativu su ušli u vlast cijeneći, širinu Demokratskog fronta (DF) i svoju, da mi kao pravoslavni narod u Crnoj Gori moramo prevazići te podjele na Srbe i Crnogorce. I to je bio motiv i želja, što su oni objeručke prihvatili i za razliku od drugih koji su bili rezervisani. DF je svaku stolicu na koju sjede kadorvi Crnogortske dao. To je istina i to svi znaju", kazao je Carević.

Međutim, kako kaže gradonačelnik Budve, nije prihvatio da na ime projekta žičare otima imovinu građana.

"Ovo nije 1948. godina. Nakon toga, oni su promijenili mišljenje, a nema govora da sam ja radio nešto mimo koalicionog dogovora ili suprotono zakonu. Evo čekam da vidim u čemu sam ja kršio zakon,. Dok god sam ja na mjestu predsjednika Opštine ni jedan privatni interes neće biti važniji od interesa grada i građana", kazao je Carević.

On je ponovio da "gospoda iz Crnogorske nijesu nikada radili u realnom sektoru, a ako jesu onda je ta firma bankrotirala".

"Nijesu nikada svojim radom doprinijeli društvenoj zajednici. Nisam ih uključio u vlast kao kadrove koji će dati neki boljitak, ali jesmo iz političkog ugla da se prevaziđu razlike i da krenemo da radimo u interesu građana. Više sam puta ponovio da gdje sam ja neće biti politike već rada", naglasio je Carević i dodao da Crnogorska na porepoznatljiv način sa DPS pokušava da prekroji volju građana.

Osvrćući se na komentare da kadrove Crnogorske on nije smijenio već im je istekao mandat, Carević je kazao "da su ti isti plakali da im se produže mandati".

"Ja sam znao da ne zaslužuju , kako svojim radom i odnosom prema poslu, da im se produži mandat. Nijesu doprinijeli ovoj vlasti. Opstruirali su moj rad , pravdajući to da sam netransperentan. Svako ko zna moj rad , zna da su vrata ove kancelarije svim otvorena. Kad god im je nešto trebalo oni su dolazili, a kada nije oni su pokušavali da opstruiraju, da DF i ja lično ne bi za ovaj grad uradili nešto“, kazao je Carević.

On je kazao da ga raduje da sa takvima nije dio vlasti.

"Oni žele da Budvu vraćaju unazad, a mi vrijedno radimo. Biće izbori, nadam se da će to građani prepoznati i da neće dozvoliti da se Budva vraća unazad, jer posljedice takve vlasti trpimo i danas", poručio je Carević.

Bonus video: