Demokrate: Nećemo podržati inicijativu, o Careviću i njegovim poslovima smo pričali kad su svi ćutali

"Demokrate drže do date riječi i potpisa, i to je poznata činjenica cjelokupnoj javnosti Crne Gore, kao i konstanta našeg političkog djelovanja", navode Demokrate
6604 pregleda 25 komentar(a)
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović

Budvanski odbor Demokratske Crne Gore saopštio je da neće glasati za inicijativu o smjeni predsjednika Opštine Budva, Marka Bata Carevića, ali i podsjetili da su o Careviću njegovim poslovima, odlukama govorili kada su svi ćutali, pa i DPS i SD.

“Nakon formalnog podnošenja Inicijative za smjenu predsjednika Opštine Budva, kao najveći konstituent vlasti u Budvi, sa osam odbornika u lokalnom parlamentu javno iznosimo jasan stav da nećemo podržati Inicijativu potpisanu od strane odbornika Crnogorske, te “nezavisnog“ odbornika Džakovića, kao i dijela odbornika DPS-a”, saopšteno je iz budvanskog odbora Demokratske Crne Gore.

Oni poručuju da građani i ukupna javnost odavno znaju za jedan od temeljnih principa politike Demokratske Crne Gore.

“Dakle, bezbroj puta do sada smo rekli da nema glasanja i saradnje sa DPS-om. Demokrate drže do date riječi i potpisa, i to je poznata činjenica cjelokupnoj javnosti Crne Gore, kao i konstanta našeg političkog djelovanja. Takodje, javno postavljamo pitanje koja je svrha smjene predsjednika Opštine u ovom, vrlo teškom i delikatnom trenutku? U trenutku kada je svijet, a i Crna Gora u vrtlogu pandemije korona virusa, u trenutku kada promišljamo kako da spasimo što se spasiti može od turističke sezone od koje živi praktično cijela država, a Budva je pola turizma Crne Gore... Šta će Budva i Crna Gora dobiti smjenom predsjednika Opštine, par mjeseci pred ionako redovne izbore? Ovo su pitanja na koja nema suvislog odgovora”, navode Demokrate.

Navode da je Demokratska Crna Gora tokom vršenja vlasti u Budvi uradila sve što može da se ova volja građana u Budvi očuva i da vlast koja proizilazi iz te volje građana radi u korist opšteg interesa, svih građana Budve i Crne Gore.

“Nadalje sve koalicione dogovore i sporazume smo do slova ispoštovali. Dragan Krapović je zarad opstanka ove vlasti u Budvi, i njenog daljeg rada u korist gradjana podnio ostavku ustupajući mjesto kandidatu DF-a, u skladu sa datom riječi.Takodje, čitav ovaj mandat razni opskurni analitičari, DPS i mnogi drugi smjenjuju ovu vlast svaka dva, tri mjeseca, a koliko su ozbiljni dovoljno govori činjenica da ni sve svoje odbornike nisu ubjedili da potpisu Inicjativu.Sada najavljuju i Incijativu za smjenu predsjednika SO Budva,gospodina Radovića. Ta će Inicijativa sigurno biti potpisana od svih odbornika DPS-a,tako da i to dosta toga govori o DPS-u i njihovoj ozbiljnosti, ali i o drugima. Baš se pitamo kako li je glasala specijalna savjetnica u kabinetu predsjednika Opštine na Izvršnom odboru DPS Budva kada se glasalo o njegovoj smjeni”, naglasili su u ovoj partiji.

Što se tiče predsjednika Opštine, kako su naglasili, Demokratska Crna Gora je više puta javno rekla šta misle o njemu, njegovim poslovima, o potezima i odlukama koje je donio, dok su i kolege iz koalicije, i DPS i SD, kao i svi ostali u Budvi ćutali.

“Danas, kada vidimo ko je podnio Inicijativu, vidimo da ga smjenjuju Crnogorska, dakle partija koju je lično on doveo u vlast i nas optužio da nećemo da ih pustimo da bi spriječili rotaciju. Dalje, tu je “nezavisni“ odbornik Džaković, izabran sa liste DF-a. Kada smo javno rekli da on ne može biti dio naše koalicije, predsjednik Opštine nas je optužio da smo politički ostrašćeni i da se obračunavamo sa njim bez potrebe. Finalno, tu je dio DPS-a, DPS-a sa kojim je predsjednik Opštine planirao „da radi kao da su jedna partija“ i čije je kadrove udomljavao protivno zakonu i interesima koalicije!!!Da li Carević ovako misli i danas? Retoričko pitanje, ne treba odgovor.Na kraju, još jednom podvlačimo, Demokrate neće podržati podnesenu Inicjativu”, zaključili su u budvanskom odboru Demokrata.

Bonus video: