URA: Đukanović mladim socijalistima saopštio samo jednu istinu

"Kada kaže da su znanje i obrazovanje osnov uspjeha, valjda ne misli na svoj indeks i plagijatore iz svoje stranke koje je nagrađivao brojnim beneficijama i ambasadorskim mjestima. Kada hvali prosvjetni sistem onda valjda ne misli na rezultate relevantnog istraživanja po kojima su naši đaci uvijek na začelju tabele”, kaže Đaković
122 pregleda 0 komentar(a)
Milan Đaković, Foto: Građanski pokret URA
Milan Đaković, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 17.02.2018. 15:06h

Kada Đukanović mladim socijalistima govori o rezultatima politike DPS-a u današnjoj Crnoj Gori ne bi smio da smetne sa uma i veliku stopu nezaposlenosti, najmanju stopu proizvodnje i izvoza roba u Evropi, najmanju minimalnu zaradu u regionu i Evropi, jedanaest godina od potpisivanja Sporazuma o stabilizicaji i pridruživanju i šest godina od početka pregovaračkog procesa u kojima je zemlja uspjela da otvori 30 od 33 pregovaračka poglavlja, a privremeno zatvorila svega tri i da nijedna zemlja koja je u prošlosti pristupala EU nije toliko dugo čekala na zatvaranje poglavlja, saopštio je Milan Đaković, predsjednik mladih Građanskog pokreta URA nakon jučerašnjeg uvodnog izlaganja lidera DPS-a sa otvaranja Kongresa Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY) u Bečićima.

Đaković kaže da kada lider DPS-a pristupanje NATO-u prikazuje kao najveći domet i priznanje politike svoje stranke, trebao bi da zna da je integracija zemlje u NATO bila pospiješena međunarodnim odnosima i borbom za prevlast između velikih svjetskih sila.

"Kada sebe i svoju partiju predstavlja kao mirotvorce u vrijeme krvavih i ratnih devedesetih vjerovatno želi da zaboravi na vrijeme kada je zdušno podržavao srpsku hegemonističku politiku Slobodana Miloševića i sa svojim partijskim saborcima jurišao na susjedne teritorije, protjerivao stanovništvo drugih vjera i nacionalnosti i kao najodgovorniji u zemlji sudjelovao u ratnim zločinima. Kako onda sebe i politiku svog DPS-a može da predstavi kao ljevičarsku“, ističe Đaković.

Naglašava da kada Đukanović kaže da u centar politike DPS-a uvijek stoji mladi čovjek, valjda o istini takve tvrdnje treba da govore podaci po kojima 40 odsto mladih u Crnoj Gori nema posao, a polovina njih nije zadovoljna stanjem u državi i svoj život vide negdje drugdje.

"Kada kaže da su znanje i obrazovanje osnov uspjeha, valjda ne misli na svoj indeks i plagijatore iz svoje stranke koje je nagrađivao brojnim beneficijama i ambasadorskim mjestima. Kada hvali prosvjetni sistem onda valjda ne misli na rezultate relevantnog istraživanja po kojima su naši đaci uvijek na začelju tabele”, kaže Đaković.

Dodaje da je Đukanović pred mladima bio iskren jedino u tome da mladi koji se opredijele za članstvo u Demokratskoj partiji socijalista imaju privilegiju da se zaposle, napreduju i parazitiraju na opljačkanom novcu građana Crne Gore.

"U krajnje emotivnoj završnici kada Đukanović koji je promijenio stotinu ideja i vizija, nekoliko nacionalnosti i država kaže da politika i pojedinci moraju imati jednu ideju i viziju tj. pravac i smjer kojim se želi ići, ukoliko žele napredovati, onda postaje komični junak još jedne svoje burleske”, zaključuje Đaković.

Bonus video: