SDP: Front pokazao šta misli o najznačajnijem kulturnom događaju u Srbiji, ljepše je u društvu umjetnika nego osuđenih ratnih zločinaca

"Ako im ovo vidi predsjednik Srbije, nikad više neće poslati avion za njih"
10397 pregleda 34 komentar(a)
SDP, Foto: SDP, SDP, SDP
SDP, Foto: SDP, SDP, SDP
Ažurirano: 01.05.2020. 13:47h

Povezujući Marinu Abramović sa satanistima Demokratski front je pokazao šta misli o najznačajnijem kulturnom događaju u Srbiji, saopštila je Socijaldemokratska partija (SDP).

U objavi na zvaničnom Facebook profilu, SDP navodi "i da ako im ovo vidi predsjednik Srbije, nikad više neće poslati avion za njih".

"Ljudska glupost je nažalost beskrajna. Marina Abramović je na poziv predsjednika Aleksandra Vučića bila lijepo dočekana i u Srbiji, susjednoj i prijateljskoj državi u koju Demokratski front obično ide po mišljenje. Povezujući Marinu Abramović sa satanistima pokazali su što misle o najznačajnijem kulturnom događaju u Srbiji prošle godine ili što bi rekao zamjenik gradonačelnika Beograda i jedan od najblizih saradnika Aleksandra Vučića - "Beograd je danas zbog izložne Marine Abramović centar svijeta, a sama izložba najznačajniji svjetski umjetnički događaj"", navodi se u objavi SDP-a.

Dodaju da im je drago što ih upoređuju sa najvećim svjetskim umjetnicima.

"Koji su još porijeklom sa prijestonog Cetinja. Predstavnici DF se izgleda ljepše osjećaju u društvu pravosnažno osuđenih ratnih zločinaca. Narod bi rekao "Sličan se sličnom raduje”. Svaka sličnost neka bude slučajna....", navodi SDP

Bonus video: