Mladi Zeleni prozvali Đukanovića: "Zašto kongres otvara jedan od najkorumpiranijih svjetskih političara"

Na facebook stranici IUSY su se pohvalili videom sa ceremonije otvaranja, ali je u komentarima uslijedilo pitanje Federacije mladih Zelenih
177 pregleda 58 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2018. 11:31h

Federacija mladih evropskih Zelenih upitala je Internacionalnu uniju socijalističke omladine zašto im kongres otvara "jedan od najkorumpiranijih političara na svijetu".

Kongres IUSY, čiji je ovogodišnji domaćin i organizator Savjet mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore, je otvoren u petak u hotelu „Splendid“ u Bečićima, a otvorio ga je predsjednik DPS Milo Đukanović.

Na facebook stranici IUSY su se pohvalili videom sa ceremonije otvaranja, ali je u komentarima uslijedilo pitanje Federacije mladih Zelenih koji su dodali i link koji vodi na objavu gdje je Đukanović 2015. proglašen za ličnost godine u organizovanom kriminalu od strane OCCRP.

Nisu dobili odgovor.

Federacija mladih Zelenih je kasnije na svom Tviter nalogu postavila pitanje "Kada ti kongres otvori jedan od najokrumpiranijih i najbogatijih političara na svijetu, šta socijalisti dobijaju time kada daju legitimitet Milu Đukanoviću"

Mladi Zeleni su poručili da se zalažu svuda za političku slobodu, slobodu štampe i političku transparentnost .

Galerija

Bonus video: