Imovinski karton premijera Crne Gore: Dušku kuća u Pričelju, Nati stan u Podgorici

Nata Marković u julu 2018. podnijela je zahtjev za legalizaciju kuće u naselju Pričelje, kod Podgorice
47009 pregleda 21 komentar(a)
Supruga kupila nelegalno izgrađenu kuću: Nata i Duško Marković, Foto: Vijesti
Supruga kupila nelegalno izgrađenu kuću: Nata i Duško Marković, Foto: Vijesti

Premijer Duško Marković i njegova supruga Nata Marković zamijenili su se za nekretnine, pa je sada premijer vlasnik kuće u Pričelju, a ona je na svoje ime upisala stan od 106 kvadrata u Podgorici.

Do zamjene je došlo 7. aprila, kada se, prema katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, Marković uknjižio kao vlasnik nelegalne kuće od 120 kvadrata i pomoćne zgrade od 32 kvadrata, sa zemljišnom parcelom od 2.049 kvadrata, u katastarskoj opštini Cerovice.

Nata Marković istog dana se uknjižila na stan na četvrtom spratu u zgradi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjsokg, kao i garažu od 14 kvadrata.

Prema imovinskom kartonu Markovića iz marta prošle godine, premijer je tada bio vlasnik stana, a supruga kuće.

Nata Marković u julu 2018. podnijela je zahtjev za legalizaciju kuće u naselju Pričelje, kod Podgorice. Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj Glavnog grada, kako piše na sajtu, još nije odgovorio na taj zahtjev.

U premijerovom imovinskom kartonu od prošle godine, navodi se da je kuću kupila njegova supruga. U listu nepokretnosti u koji su „Vijesti“ imale uvid, navodi se da je riječ o garaži od 27 kvadrata u suterenu, te stambenom prostoru od 103 kvadrata u prizemlju kuće, kao i pomoćnoj zgradi od 32 kvadrata, na koje je upisan teret - da nemaju dozvolu. Na premijera je sada uknjiženo i dvorištr od 500 kvadrata i, kako piše u katastarskoj evidenciji, dvije livade od 530 i 928 kvadrata.

Kuća je zvanično u katastarsku evidenciju upisana 3. jula 2018. godine, a Nata Marković je tri dana kasnije podnijela zahtjev Sekretarijatu za planiranje prostora za legalizaciju. Sekretarijat je praktično zatrpan zahtjevima jer je u zakonskom roku podneseno blizu 13 hiljada zahtjeva, a prema podacima sa sajta malo je onih koji su dobili zeleno svjetlo da legalizuju nelegalne građevine.

Marković ove godine još nije dostavio imovinski karton Agenciji za antikorupciju, a prema prošlogodišnjem vlasnik je i četvrtine naslijeđene kuće od 72 metra kvadratna i skoro 25.900 metara kvadratnih pašnjaka i osmine pašnjaka od 10.630 kvadrata. Na premijera se vodi sedam pištolja i jedan revolver, proizvedenih između 1990. i 2005. godine.

Bonus video: