Rovčanin: Iza obračuna sa Demokratama u Budvi stoji Đukanović

On tvrdi da "Gojko Ljubanović, nije smio stisnuti petlju i odbiti zahtjev Duška Markovića i Mila Đukanovića da stavi potpis za smjenu kadra Demokrata, samo zato što niti jednom kadru Demokrata ne bi palo na pamet da bude dio kriminalne hobotnice DPS-a, niti bi radio po mjerilima i šablonima crnogorske mafije"
4082 pregleda 4 komentar(a)
Nikola Rovčanin, Foto: Demokrate
Nikola Rovčanin, Foto: Demokrate

Portparol Demokrata, Nikola Rovčanin, reagovao je na današnja zbivanja u Budvi, gdje je službi Skupštine opštine Budva, predata inicijativa za smjenu predsjednika parlamenta Krsta Radovića od strane svih 12 odbornika DPS-a, jednog odbornika SD-a, tri odbornika Crnogorske i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića.

"Potpuno je jasno da se iza širokog jedinstva DPS-a i njegovih satelita krije mržnja prema Demokratskoj Crnoj Gori. Kada su politička meta kadrovi Demokrata, onda nema podijeljenih ili izdvojenih mišljenja, već se udara svim silama i svim sredstvima", tvrdi Rovčanin.

On tvrdi da "Gojko Ljubanović, nije smio stisnuti petlju i odbiti zahtjev Duška Markovića i Mila Đukanovića da stavi potpis za smjenu kadra Demokrata, samo zato što niti jednom kadru Demokrata ne bi palo na pamet da bude dio kriminalne hobotnice DPS-a, niti bi radio po mjerilima i šablonima crnogorske mafije".

Kako saopštava portparol Demokrata, "majstori prekrajanja izborne volje građana kako u predizbornom, tako i u postizbornom periodu, namjeravaju da pajser demokratiju začetu u Kotoru, produže i u Budvi u nekom novom obliku".

Kako tvrdi Rovčanin, iza obračuna sa Demokratama stoji Milo Đukanović.

"Iza talasa obračuna sa Demokratama prepoznaje se plan potpisan perom i mastilom šefa režima Mila Đukanovića. On pokušava da vidljive i prepoznatljive rezultate Demokrata anulira obračunima utemeljenim na kriminalu, političkoj korupciji i grubom prekrajanju volje građana. Ali zaboravio je Đukanović da su Demokrate 2016. godine sasjekle kriminalnu hobotnicu i da tada nisu pomogle ni ucjene, ni pritisci, ni prijetnje, niti prljavi milioni", kaže se u saopštenju.

On tvrdi da je riječ o planiranoj i smišljenoj hajki protiv Demokrata.

"Međutim, poslednji događaji u Budvi, samo su jedan segment planirane i organizovane hajke protiv Demokratske Crne Gore. Đukanović i Marković su očigledno pomislili da Demokrate neće održati riječ datu građanima i opozicionim kolegama i da će se vratiti u parlament da legitimišu pogubne odluke sračunate na interesima režima", kaže se u saopštenju.

Rovčanin smatra da se pokazalo da je bojkot Skupštine najveća rana DPS-a.

"Opet se potvrđuje da je dosledan bojkot Skupštine najveća rana DPS-a jer ne biraju sredstva da to promjene. Pokušali su podmetanjima, konstruisanjem afera, ukidanjem zarada poslanicima, nisu uspjeli. Sada ulaze u završnu fazu diktature i pokušavaju ukinuti ili umanjiti finansiranje opozicionih partija. Osveta Demokratama je dakle, osnovni motiv kojim se rukovodi DPS", kaže se u saopštenju.

Kako saopštava Rovčanin, "onaj poslanik koji stavi svoj potpis na izmjene i dopune zakona o finansiranu političkih subjekata i izbornih kampanja kojim predlaže ukidanje ili umanjenje prihoda opozicionim partijama, potvrđuje da je dio kriminalne hobotnice".

Demokrate su poručile da se ne boje nijednog kriminalnog ili diktatorskog poteza režima, jer su, kako saopštavaju, sve pod ovim političkim nebom osjetili za 5 godina postojanja i snažno se suprostavili.

"Superiorna ideja pobjeda, a ne podjela primila se, raširila i zavladala Crnom Gorom. Ta ideja slobode biće pretočena i u izborni rezultat koji će poslati DPS u političku istoriju, isto onako kao 2016. godine u Budvi", kaže se u saopštenju.

"Na kraju, morate znati da će vam se svaki atak na Demokrate zasnovan na političkoj korupciji, kriminalu, prijetnjama i podmetanjima vratiti kao bumerang u vidu izbornog rezultata i kazne od strane građana na prvim fer i slobodnim izborima. Politika prošlosti sa svim svojim mračnim metodama obračuna sa političkom konkurencijom, više ne može ništa protiv politike budućnosti", zaključio je Rovčanin.

Bonus video: