Đukanović će učestvovati na zagrebačkom Samitu EU-Zapadni Balkan

"Đukanović će uoči Samita imati telefonski razgovor sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom", navodi se u saopštenju
547 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 05.05.2020. 13:27h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović učestvovaće sjutra na zagrebačkom Samitu EU-Zapadni Balkan, koji će se održati u formatu video konferencije zbog aktuelne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, saopšteno je iz Služba za informisanje predsjednika Crne Gore.

"Domaćini Samita na vrhu, koji će okupiti lidere zemalja članica EU i šest država Zapadnog Balkana, su predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, predsjednik Vlade Hrvatske, predsjedavajuće EU Andrej Plenković, na čiju je inicijativu Samit i organizovan i predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen", ističe se u saopštenju.

Učesnici Samita biće i predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli, visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i bezbjednost Žozep Borel, kao i predstavnici Svjetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Savjeta za regionalnu saradnju.

"Đukanović će uoči Samita imati telefonski razgovor sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Zagrebački samit će, kako je najavljeno iz Evropskog savjeta biti prilika da se razmotre pitanja saradnje u borbi sa pandemijom koronavirusa i njenim posljedicama, potvrdi podrška koju EU daje evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana i istakne kontinuirana posvećenost Zapadnog Balkana vrijednostima EU i reformama.

"Video-konferencija lidera EU i Zapadnog Balkana biće održana umjesto samita EU – Zapadni Balkan koji je bio zakazan za 6. i 7. maj u Zagrebu, ali je odložen zbog pandemije koronavirusa. Služba za informisanje predsjednika obezbijediće medijima saopštenje, foto i video materijal učešća predsjednika Đukanovića na Samitu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: