Đurašković napustio Radnu grupu za podršku građanima i privredi Cetinja

"DPS-SD vlast je u potpunosti preuzela odgovornost za socijalno stanje na Cetinju”, naveo je Đurašković u saopštenju
1831 pregleda 0 komentar(a)
Đurašković, Foto: SDP
Đurašković, Foto: SDP

Predsjednik Kluba odbornika Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Prijestonice, Nikola Đurašković, napustio je danas Radnu grupu za podršku građanima i privredi Cetinja usljed epidemije koronavirusa, jer je odbijeno razmatranje predloga te partije.

Đurašković je kazao da je koalicija Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD) odbila da razmatri predlog SDP da se dio sredstava, koje Cetinju sleduju na osnovu Zakona o Prijestonici, umjesto u kapitalne projekte preusmjeri na podršku građanima i privredi, kako bi lakše prebrodili negativne efekte koronavirusa.

“To je bio naš ključni zahtev u ovoj radnoj grupi. Odbijanjem da se uputi inicijativa Vladi za preusmjerenje dijela novca na pomoć građanima, cetinjska DPS-SD vlast je u potpunosti preuzela odgovornost za socijalno stanje na Cetinju”, naveo je Đurašković u saopštenju.

On smatra da bi se kroz taj predlog spasila radna mjesta u gradu i pomogli privrednici i građani u stanju socijalne potrebe, što je, kako tvrdi, puno veći prioritet nego izgranja određenih objekata za koje nijesu napravljeni ni planovi, niti će se ta sredstva uopšte iskoristiti ove godine.

“Pored toga, SDP je dostavila niz predloga za podršku stanovništvu i privredi, uvjereni da bi se na taj način, kroz rad lokalne uprave i javnih preduzeća kojima je Cetinje osnivač, doprinjelo rješavanju teške ekonomsko-socijalne situacije”, rekao je Đurašković.

On je najavio da će SDP još jednom, uz pomoć kolega iz opozicije, tražiti podršku za zakazivanje lokalnog parlamenta sa samo jednom tačkom koja bi se odnosila na izmjene i dopune Zakona o Prijestonici.

“Time ćemo dati šansu da preovlada razum, a ne sitno političko nadmudrivanje, na štetu interesa svih naših sugrađana i privrednika. Ubijeđeni smo da je jedina prava podrška građanima preusmjeravanje novca iz Zakonu o Prijestonici, sve ostalo je daleko od dovoljnog”, zaključio je Đurašković.

Bonus video: