Đukanović uputio telegram saučešća Putinu i Kovindu povodom žrtava pandemije

Đukanović je predsjednicima Rusije i Indije uputio najbolje želje za brzi oporavak oboljelih, u nadi da će sve zemlje biti pobjednice u ovoj borbi
2220 pregleda 5 komentar(a)
Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegrame saučešća predsjednicima Ruske Federacije Vladimiru Putinu i Republike Indije Rami Nath Kovindu povodom žrtava pandemije novog korona virusa u tim državama, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

“U ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća i saosjećanja s porodicama preminulih i prijateljskim narodom Rusije“, navodi se u telegramu predsjedniku Putinu.

U telegramu upućenom predsjedniku Kovindu se ističe „da nesagledive posljedice pandemije, uključujući ozbiljne poremećaje na ekonomskom i socijalnom planu, pozivaju na intenziviranje međunarodne saradnje i razmjenu informacija i najboljih praksi u cilju zaustavljanja širenja infekcije i uspostavljanja kontrole.”

„U godini kada obilježavamo 75. godišnjicu savezničke pobjede nad fašizmom, čemu je nemjerljiv doprinos dala Crvena armija, i u čije temelje je uklesan crnogorski 13-o julski opštenarodni ustanak, prvi u porobljenoj Evropi, svijet se suočio sa najvećom globalnom zdravstvenom krizom u novijoj istoriji. Njene nesagledive posljedice pokazuju da su solidarnost, saradnja, uzajamno razumijevanje i povjerenje jedini adekvatan i djelotvoran odgovor pred ovim izazovom.“

Đukanović je predsjednicima Rusije i Indije uputio najbolje želje za brzi oporavak oboljelih, u nadi da će sve zemlje biti pobjednice u ovoj borbi.

Bonus video: