Radnička partija: Vjerujemo da je jedinstvena opoziciona lista moguća

"Pregovori oko jedinstvene opozicione liste biće pravi odgovor opozicije na iskušenja koja očekuju građane Crne Gore i pokazaće da su opozicioni subjekti spremni da preuzmu odgovornsot za budućnost države"
2042 pregleda 1 komentar(a)
Radnička partija, Vučinić za govornicom, Foto: Svetlana Mandić
Radnička partija, Vučinić za govornicom, Foto: Svetlana Mandić

Radnička partija je saopštila danas da pozdravljaju inicijativu Socijalističke naroden partije (SNP) da uoči predstojećih parlamentarnih izbora razgovaraju u vezi sa učestvovanjem ili eventualnim njihovim bojkotom, saopšteno je danas iz te partije.

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković pozvao je opzicione partije da uoči predstojećih parlamentarnih izbora razgovaraju u vezi sa učestvovanjem ili eventualnim njihovim bojkotom.

Iz Radničke partije su dodali da su spremni na razgovore sa željom da se to što prije dogodi.

"Radnička partija je u više navrata pozivala opozcione kolege da otpočnemo pregovore oko jedinstvene opozicione liste. I dalje čvrsto podržavamo taj stav i vjerujemo da je jedinstvena opoziciona lista moguća. Pregovori oko jedinstvene opozicione liste biće pravi odgovor opozicije na iskušenja koja očekuju građane Crne Gore i pokazaće da su opozicioni subjekti spremni da preuzmu odgovornsot za budućnost države.I pored niza argumenata koji idu u prilog oformljivanju jedinstvene opozicione liste ističe se jedan, da crnogorska opozicija nikad nije primjenila tu formulu", ističe se u saopštenju Radničke partije koje potpisuje Maksim Vučinić, predsjednik.

U saopštenju se dodaje da ako se u Srbiji 2000. godine ujedinilo 19 partija i koalicija, zašto se danas u Crnoj Gori koja je već 30 godina okovana jednom vladavinom ne može desiti isto.

"Vlast je pokazala da nije sposobna razdvojiti partijske od državnih interesa i time po ko zna koji put potvrdila da je antinarodna i antidržavna. Velika je odogvornost pred građanima Crne Gore, još veća na nama da tim istim građanima obezbjedimo mogućnost da biraju i jasno im pokažemo da u Crnoj Gori postoji alternativa", kazali su iz Radničke partije.

Naveli su i da opozicione partije moraju biti spremne i na ustupke.

"Ne mogu da razumijem da danas jedna opoziciona partija nije spremna na žrtvu zanemarivanja uskopartijskih ciljeva za dobro građana Crne Gore. Pregovorima treba pristupiti sa minimumom zahtjeva i omogućiti vanstranačkim ličnostima, koji su svojim radom i trudom pokazali da su spremni da se bore za bolju Crnu Goru, da se uključe u priču o jedinstvenoj lisiti. Ovim putem pozivamo ostale opozicione partije da se bez sujete, zanemarujući dosadašnje razmirice i razlike uključe u donošenje sudbonsosne odluke za Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju Radničke partije.

Bonus video: