Đukanović: Podrška i pomoć EU Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu nije izostala ni u ovim teškim vremenima

"Zajednički je ocijenjeno da je organizacija samita u uslovima pandemije snažna potvrda podrške zemljama Zapadnog Balkana i prilika da se evropskoj javnosti i regionu pošalju jasne poruke čvrste povezanosti Evropske unije i našeg regiona", ističe se u saopštenju
3146 pregleda 10 komentar(a)
Đukanović, Foto: Filip Roganović
Đukanović, Foto: Filip Roganović

Podrška i pomoć Evropske unije Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu nije izostala ni u ovim teškim vremenima, što je još jedna u nizu pozitivnih poruka novih evropskih institucija, koja hrabri optimizam i daje dodatni entuzijazam u pogledu evropske budućnosti regiona, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore, Đukanović je razgovarao sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom uoči današnjeg video-samita Evropske unije o Zapadnom Balkanu.

"Zajednički je ocijenjeno da je organizacija samita u uslovima pandemije snažna potvrda podrške zemljama Zapadnog Balkana i prilika da se evropskoj javnosti i regionu pošalju jasne poruke čvrste povezanosti Evropske unije i našeg regiona", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su se Đukanović i Mišel saglasili da je u daljem periodu neophodno raditi na konkretizaciji strateškog investicionog povezivanja Zapadnog Balkana i Evropske unije, što je u uslovima izazvanim pandemijom još potrebnije.

"Naglašena je važnost uključivanja Zapadnog Balkana u strateški plan oporavka nakon pandemije COVID-19", piše u saopštenju.

Mišel je kazao da cijeni put reformi kojim Crna Gora ide i istakao važnost neposustajanja u daljoj izgradnji otvorenog društva, sistema vladavine prava i borbe protiv korupcije.

"Zahvalio je na podršci Crne Gore deklaraciji koja je će danas biti prezentovana na Zagrebačkom samitu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: