Knežević pozvao Amfilohija da organizuje litiju u Nikšiću

Lider DF-a Andrija Mandić je kazao da će slavu Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja proslaviti kao i do sada
16392 pregleda 55 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2020. 21:38h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević je pozvao mitropolita Amfilohija da 12. maja na dan Svetog Vasilija Ostroškog organizuje litiju u Nikšiću.

"Pozivam Vas da 12. maja pozovete građane na litiju, da se okupimo i pošaljemo snažnu poruku da nećemo dozvoliti da nam niko uništi naše duhovno i istorijsko nasleđe kroz takozvane mjere Nacionalnog koordinacionog tijela", rekao je Knežević.

On je kazao da se policija nije pojavljivala na Koniku kada se "200 ljudi grlilo i ljubilo" da proslavi početak mjeseca Ramazana, ali se zato "danas policijske marice nalaze ispred crnogorskih hramova", hapsi se Mitropolit i lideri opozicije.

Lider DF-a Andrija Mandić je kazao da će slavu Svetog Vasilija Ostroškog koja je 12. maja proslaviti kao i do sada.

"Nova srpska demokratija slavi slavu Svetog Vasilija Ostroškog i mi ćemo je proslaviti onako kako slavimo svake godine. Evo, neka znaju to državni organi i NKT, jer se jednom mora prekinuti nasilje koje vrži NKT i kampanja DPS-a, jer se sve ovo radi zbog izborne kampanja", rekao je Madić, koji je dodao da se "ne dozvoljava narodu ulazak u crkvu da bi se spriječile litije"

Knežević je na početku diskusije kazao da pošto se šalju ovih dana aplauzi i on ima potrebu da aplaudira (što je i uradio) starleti Soraji Vučelić koja je prije nekoliko dana na Žabljaku uhapšena i kažnjena sa 500 eura zbog toga što je prekršila mjere zabrane kretanja. Knežević je objasnio da joj "aplaudira jer je ona prošla sa kaznom od 500 eura, dok se drugi građani kažnjavaju u rasponu od 1.500 pa do 10.000".

Knežević je za primjer naveo paroha ulcinjskog Sinišu Smiljanića koji je kažnjen sa 4.000 eura jer je iz Ulcinja došao u Podgoricu, a "Soraja je šetala do Žabljaka".

Bonus video: