Budvanske Demokrate optužile nezavisnog odbornika da ga je "kupio" DPS

Kalezić: Otkrićemo čime nas je Džaković ucjenjivao i koje smo mu nezakonite zahtjeve odbili

"Pitanje je i koliko DPS vjeruje njegovom potpisu", kazala je članica budvanskog odbora Demokratske Crne Gore
11857 pregleda 16 komentar(a)
Kalezić
Kalezić
Ažurirano: 06.05.2020. 18:14h

Budvanske Demokrate optužile su nezavinskog odbornika Stevana Džakovića da je „preletačević“, koga je "kupio" DPS, te da će u narednim danima otkrivati detaljno sve nezakonite zahtjeve kojima ih je, kako tvrde, lično ucjenjivao i tražio da mu se ispune.

„Najnovija dešavanja na budvanskoj političkoj sceni zainteresovala su javnost kako na lokalnom, tako i na državnom nivou. Naime, podnijeta je inicijativa za smjenu Predsjednika Skupštine i Predsjednika Opštine Budva. Potpisnici su odbornici DPS, SD, Crnogorske i „nezavisni“ odbornik Stevan Džaković“, navela je u saopštenju članica budvanskog odbora Demokratske Crne Gore, Veselinka Vesna Kalezić.

Prema njenim riječima, obije inicijative koje su podijelile čak i opozicioni DPS (odbornik Gojko Ljubanović je potpisao samo inicijativu za smjenu gospodina Krsta Radovića) su potpisane od strane Džakovića.  

„Što ovog odbornika čini različitim u odnosu na ostale potpisnike? Različitim ga čini potpis koji je, kao kandidat DF-a, prije izbora 2016. godine stavio na predizborni sporazum o političkom djelovanju koji predviđa da ni jedan potpisnik neće ostvarivati političku saradnju sa DPS-om ni prije, ni poslije izbora. Ovaj sporazum je potpisan da bi budvanski birači nedvosmisleno znali da li će oni koje glasaju zaista biti ono kako se predstavljaju – prava, iskrena, dosledna i pouzdana opozicija DPS-ovom pljačkaškom pohodu. Ideja je bila da svi svojim potpisom, riječju, odnosno onim što čovjeka čini čovjekom, budu obavezani na opozicionu borbu protiv kriminalne hobotnice. Protiv budvanskog OKG-a koji je bezočno opljačkao, zadužio i devastirao naš grad. I tada, i sada, bilo koji vid kolaboracije sa OKG-om nam je bio i ostao neprihvatljiv. Vjerovali smo se da niti jedan potpisnik predizbornog sporazuma neće „klecnuti“ i „preletjeti“, odnosno pogaziti datu riječ i izgubiti ono što čovjeka čini čovjekom – obraz“, naglasila je Kalezićeva.

Ona je dodala da „očigledno da težina svačijeg potpisa nije ista, a naročito ne potpisa "ovog budvanskog 'preletačevića'."  

„Pitanje je i koliko DPS vjeruje njegovom potpisu. Možda je nelegalni graditelj „Preletačević“ dobio ponudu koja se ne odbija. OKG zna kako se kupuje potpis onih kojima potpis i riječ ne predstavljaju ništa. „Preletačević“ je i sam priznao da je stalno ucjenjivao partnere raznim, svaki put drugim nebulozama, poput one da mu sa lokalnog nivoa „završimo“ novi izborni zakon. Nesrećni čovjek ne zna da u Skupštini Opštine ne donosimo zakone. Bilo je i mnogih nimalo altruističkih, vrlo ličnih i ucjenjivačkih zahtjeva, sa kojima ćemo detaljno upoznati javnost – slučaj po slučaj. Naravno da nijedan nije ispunjen, a ni zakonit. To su oni zahtjevi koji se ne stavljaju na papir i ne potpisuju. Zato i ne čudi ovaj „prelet“ kod majstora ispunjavanja upravo takvih zahtjeva. U pokušaju da skrene pažnju sa svojeg nemoralnog ponašanja iznio je niz laži i uvreda na račun naših kolega. Nije vrijedno komentara. Samo ga upućujemo da sve budalaštine koje  iznosi u javnost procesuira, a njegovi novi drugari će mu rado pomoći u tome. Ohrabrujemo ga da podnese krivičnu prijavu za sve što je u toku „preleta“ otkrio. Ne mora da bude i kukavica, ako je već bio kukavičje jaje“, poručuje u soapštenju Kalezićeva.

Preporučujemo za Vas