URA odgovorila DPS-u: Džaba se pravdate, uhvaćeni ste u laži

"Jeftinim političkim diskursom želi da omalovaži Građanski pokret URA, vjerovatno izrevoltiran što posljednjih dana izlazi na vidjelo kakva se mašinerija prevara krije iza astrnomskih plata, šverca kokaina i budžetskih malverzacija"
6849 pregleda 22 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Građanski pokret URA saopštio je da "uprkos gebelsovštini režimskih pripejd medija" na kojima zaključke izvodi poslkanik DPS-A Radule Novović, saopštavaju radi javnosti "prevare i neistine" vezane za izgradnju Infektivne klinike KCCG u Podgorici.

"I ako bi gospodin Novović i poslanički klub DPS-a rado izbjegao činjenice koje stoje uz ono što danima iznosimo u javnosti, a potkrijepljeno je nesumnjivim dokazima, one su tu. Dakle, ne samo da je Vlada lagala javnost, već smo od EU saznali da je i totalno nesposobna jer već dvije godine nije u stanju da sprovede tender za Infektivnu kliniku", navodi se u reagovanju URA.

Radule Novović
Radule Novović(Foto: Građanski pokret URA)

Navode da Novović "uzalud preko naših leđa izlazi iz aninomisnosti".

"Jeftinim političkim diskursom želi da omalovaži Građanski pokret URA, vjerovatno izrevoltiran što posljednjih dana izlazi na vidjelo kakva se mašinerija prevara krije iza astrnomskih plata, šverca kokaina i budžetskih malverzacija. Međutim, prateći njegov dosadašnji rad to mu ne pada teško, jer je sam odbrao da služi korumpiranoj eliti. Vlada Crne Gore je obamanula javnost i to ne jednom, već dva puta. U februaru 2019. godine kada su rekli da su sva sredstva obezbijeđena i da kreće izgradnja klinike, kao i 2020. godine kada se to zaboravilo pa je premijer saopštio da će se Infektivna klinika graditi novcem prikupljenim iz donacija građana".

Iz URA su pitali Novovića šta mu iz navedenog "nije jasno".

"Napominjemo da URA u svojim reagovanjima nije kazala da je novac koji je, iz saopštenja Vlade iz februara 2019. prikupljen u cjelosti, za izgradnju infektivne klinike potrošen. Vjerovatno se od panike i straha onima koji su odgovorni za taj novac a to je Vlada, priviđaju neka nenamjenska trošenja, što može biti vrlo indikativno u smislu utvrđivanja istine gdje je taj novac stvarno i završio. I danas gospodine Novoviću postavljamo ista pitanja: Gdje je novac za koji ste 2019. godine rekli da je u cjelosti obezbijeđen za izgradnju Infektivne klinike? Ako je na računu saopštite to jasno i glasno. Zašto bi danas usmjeravali donacije uplaćene na račun NKT-a za izgradnju Infektivne klinike kada ste 2019. izašli sa saopštenjem da je novac u cjelosti obezbijeđen? I recite istinu makar svijet propao - jeste li lagali 2019. ili 2020? Ili pak to činite u kontinuitetu, baš kao što ste rekli da brod “Budva” nema veze sa našom državnom firmom".

Građanski pokret URA slika
Građanski pokret URA(Foto: Građanski pokret URA)

Iz URA su poručili Novoviću da "ako vam je svaka istina ovakva", da nastavi "ono po čemu ste prepoznati u Skupštini Crne Gore. Ne javljajte se više za riječ".

"URA ce nastaviti Crnu Goru da brani istinom! Ovu su elementarna i jako jednostavna pitanja na koja ste dužni da odgovorite javnosti koja je već tridest godina naviknuta na prevare i obmane kojima se svakodnevno služite. Istini na volju sve manje vješto a sve više amaterski", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: