Preko 30.000 eura za održavanje Vladinih “mercedesa”

Generalni sekretarijat raspolaže sa 13 “mercedesa”, od kojih devet koristi Sektor protokola
90 pregleda 0 komentar(a)
službena auta, Vlada, Foto: Boris Pejović
službena auta, Vlada, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.06.2018. 16:50h

Vlada Crne Gore potpisala je krajem maja više od 30.000 eura vrijedan ugovor za održavanje službenih “mercedesa”. Generalni sekretarijat raspolaže sa 13 Mercedesovih vozila, a među onima koji ih koriste su potpredsjednici Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović i za regionalni razvoj Rafet Husović, kao i generalna sekretarka Vlade Nataša Pešić i njen zamjenik Nikola Dedeić.

Ostalih devet “mercedesa” koristi sektor za poslove protokola. Jedanaest “mercedesa” staro je 10 godina, dok je Husovićev godinu, a Simovićev star osam godina. Generalna sekretarka Vlade Nataša Pešić potpisala je krajem maja jednogodišnji ugovor sa ovlašćenim zastupnikom Mercedesa u Crnoj Gori kompanijom “Ljetopis automotive”.

Kompanija se tim ugovorom obavezala da će, između ostalog, usluge popravke i održavanja “mercedesa” pružati kvalifikovanom radnom snagom sa potrebnim iskustvom za tu vrstu posla ali i da će “nadoknaditi svu štetu koja bude prouzrokovana nesavjesnim ili nekvalitetnim radom ili krivicom zaposlenog”.

“Ukoliko naručilac ima osnovan razlog za nezadovoljstvo radom bilo kojeg člana osoblja izvršioca, u tom slučaju izvršilac će na osnovu pismenog zahtjeva naručioca, u kome se navodi razlog, obezbijediti kao zamjenu lice sa kvalifikacijama i iskustvom koji su prihvatljivi naručiocu”, navodi se, između ostalog, u ugovoru vrijednom 30.378 eura.

Generalni sekretatijat raspolaže sa ukupno 21 vozilom, a ostala vozila koriste Sektor za poslove protokola, Služba za odnose s javnošću, Služba za pravne i opšte poslove i finansije i Kancelarija zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava. Generalna sekretarka je krajem maja potpisala ugovor o nabavci guma za njihova službena vozila. Posao vrijedan gotovo 10.740 eura dobila je kompanija “Vujačić”. Pešić je sredinom aprila potpisala ugovor od 10.110 eura za registraciju vozila Generalnog sekretarijata sa kompanijom “Lovćen auto”.

Kabinet predsjednika Vlade Duška Markovića i šef njegovog kabineta Dragoljub Bulatović služe se “audijima” iz 2011. godine.

Generalni sekretarijat Vlade je juče ažurirao spisak svojih vozila, ali na njemu nema blindiranog “majbaha” kojim se vozi premijer Marković. Generalni sekretarijat Vlade donio je u januaru plan javnih nabavki vrijedan 337.000 eura. Od toga je planom predviđeno 60.000 eura za troškove goriva a 100.000 eura će poreske obveznike koštati njihova službena putovanja.

Bonus video: