Blažić posjetio Ulcinj: Partitokratija osiromašila cijelu državu

Blažić smatra da pitanje vlasništva nad Solanom mora biti riješeno, te da mora biti pokrenuta održiva proizvodnja koja je osigurati održivi razvoj, čime će biti očuvan i biodiverzitet
94 pregleda 1 komentar(a)
blažić ulcinj, Foto: Blazicpredsjednik.me
blažić ulcinj, Foto: Blazicpredsjednik.me
Ažurirano: 16.02.2018. 12:56h

Kandidat za predsjednika prof. dr Đorđije Blažić posjetio je Ulcinj u okviru predsjedničkog karavana i poručio da partije nude neostvariva obećanja te da interesi građana ne mogu doći na red od partijske politike, a da je partitokratija osiromašila cijelu državu.

“Ulcinj je tako danas najsiromašnija primorska opština, iako bi, kad uzmemo u obzir resurse kojima raspolaže, morao biti jedna od najbogatijih. Privredno propadanje grada je usko vezano sa divljim privatizacijama. Rasprodavalo se po niskim cijenama, bez ispunjavanja ugovornih obaveza o ulaganju”, rekao je tom prilikom Blažić.

On je podsjetio da je Ulcinj prije 30 godina imao više hotela nego danas.

“Hotel ‘Galeb’, nekada najmoderniji na jadranskoj obali, je srušen, a na istoj lokaciji, iako je bilo predviđeno, nije sagrađen novi i veći. Potrebno je raskinuti ugovor i tražiti nove partnere koji će izgraditi hotel kakav je bio predviđen”, kazao je on.

Blažić smatra da pitanje vlasništva nad Solanom mora biti riješeno, te da mora biti pokrenuta održiva proizvodnja koja je osigurati održivi razvoj, čime će biti očuvan i biodiverzitet.

“Solana je od velikog značaja za ekonomiju cijele zemlje”, rekao je on.

Niska stopa nezaposlenosti je za Blažića jedan od najvećih problema ulcinjske opštine, pa i Crne Gore.

“Posebno među mladima, koji napuštaju Ulcinj, često i Crnu Goru. Najveći broj njih se nikada ne vraća u Ulcinj. Zapošljavanje mladih je stoga uslov opstanka kako grada, tako i države."

Crna Gora će izgubiti gotovo petinu stanovništva u narednih nekoliko decenija”, rekao je Blažić, dodajući da su svi problemi zapravo u suštini “institucionalni”.

“I zato birajte promjenu. Izaberite pravdu”, rekao je on.

Blažić je posjetu Ulcinju prekinuo ranije, kako bi pružio podršku protestu korisnica naknada za majke sa troje i više djece, koji je danas održan u Podgorici.

U okviru karavana "Biraj pravdu" Blažić će sa dijelom tima u subotu posjetiti Bar gdje će biti postavljeni i štandovi za prikupljanje potpisa podrške na dvije lokacije.

Bonus video: