čestitao Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom

Marković: Sloga i solidarnost potrebniji nego ikad

Istorijsku reputaciju naše zemlje kao prve slobodarske teritorije u porobljenoj Evropi dugujemo Trinaestojulskim ustanicima i borcima, kazao je predsjednik Vlade
1491 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Bojana Ćupić
Sa sastanka, Foto: Bojana Ćupić
Ažurirano: 09.05.2020. 09:28h

Premijer Duško Marković primio je povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, predsjednika i generalnog sekretara SUBNOR Crne Gore, Zuvdiju Hodžića i Dragana Mitovog Đurovića.

„Crna Gora danas korača putem sveukupnog napretka zahvaljujući tekovinama antifašizma, slobode i pravde, u kojima živimo i stvaramo već osam decenija. Istorijsku reputaciju naše zemlje kao prve slobodarske teritorije u porobljenoj Evropi dugujemo Trinaestojulskim ustanicima i borcima“, kazao je tokom sastanka predsjednik Vlade.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, dodao da je Savez udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata relevantan društveni činilac današnje Crne Gore, jer se opredjeljenja SUBNOR-a poklapaju sa državnim opredjeljenjima evroatlantske i demokratske Crne Gore.

"Sagovornici su se saglasili da je odbrana i očuvanje tekovina antifašizma zadatak i obaveza svakog pojedinca, a posebno naših demokratskih institucija, dodavši da su sloga i solidarnost oko temeljnih vrijednosti crnogorskog društva, među kojima je i antifašizam, danas potrebniji nego ikad", stoji u saopštenju Vlade.

Iskazujući punu podršku Vlade pripremi obilježavanja 80 godina od Trinaestojulskog ustanka, koja se planira 2021. godine, predsjednik Vlade čestitao je borcima, antifašistima i svim građanima Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom.