Opozicija nije postigla dogovor o zajedničkom kandidatu

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović je kazao da se ostalo na početnim pozicijama i da žali što opozicija neće imati zajedničkog kandidata
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2018. 19:19h

Opozicija nije postigla dogovor oko zajedničkog kandidata za predsjednika. To je novinarima kazao lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

On je kazao da se ostalo na početnim pozicijama i da žali što opozicija neće imati zajedničkog kandidata.

On je rekao da se raspravljalo o Andriji Jovićeviću i Milki Tadić Mijović.

Kazao je da je njegova partija podržavala Jovićevića, iz čisto političkih razloga, bez ikakve želje za diskvalifikacijom Tadić Mijović.

Upitan da li je ovo definitivan kraj pregovora opozicije o kandidatu za predsjednika, Danilović je kazao da se nada da bi ipak mogao da se postigne dogovor.

Lideri Demokratskog fronta nisu željeli da daju izjave.

Sastanak predsjednika crnogorskih opozicionih partije na kome se raspravljalo o zajedničkom predsjedničkom kandidatu počeo je danas u 13 časova u hotelu Centre Ville u Podgorici.

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) pozvalo je prekjuče lidere parlamentarnih opozicionih partija da u petak 16. februara održe sastanak na kome će razgovarati o zajedničkom predsjedničkom kandidatu navodeći da sastanak treba da bude "održan na neutralnom terenu i da svi lideri moraju da budu prisutni".

Pozivu DF-a odazvali su se svi lideri opozicionih partija: predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, predsjednik Demosa Miodrag Lekić i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Galerija

Bonus video: