Đukanović: Neću vam otkriti ime kandidata, zato što ga još uvijek ne znam ni ja

"Imali smo zgusnut kalendar izbornih obaveza. Ne samo da je opozcija promovisala ideju da se naprije završe izbori u Beranama i Ulcinju i da se onda posveti traženju više njih ili jedinstvenog opozicionog kandidata za predsjdničke izbore, nego smo sličan rezon imali i mi", rekao je Đukanović
0 komentar(a)
DPS, Bečići, Foto: Vuk Lajović
DPS, Bečići, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 16.02.2018. 13:05h

Neću vam otkriti ime kandidata, zato što ga još uvijek ne znam ni ja, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

On smatra da nijesu u cajtnotu, iako je ostalo još dva mjeseca do predsjedničkih izbora koji su zakazani za 15. april.

"Imali smo zgusnut kalendar izbornih obaveza. Ne samo da je opozcija promovisala ideju da se naprije završe izbori u Beranama i Ulcinju i da se onda posveti traženju više njih ili jedinstvenog opozicionog kandidata za predsjdničke izbore, nego smo sličan rezon imali i mi. Dakle, da rješavamo probleme, onako kako oni kalendarski dolaze, a istovremeno razmišljamo svi kako na optimalan, najracionalniji način upotrijebiti svoje resurse", kazao je Đukanović na Kongresu Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY) u hotelu "Splendid" u Bečićima.

Prema njegovim riječima jasno je da kada jedan tim izlazi na teren, određuje njegov sastav u zavisnosti od toga kako će izgledati i tim protivnika.

"DPS je svakako ubjedljivo najjači igrač na crnogorskoj političkoj sceni i to valjda ne treba dokazivati. Mi imamo spremnih više kandidata, za koje smo sigurni da mogu da pobijede na predsjedničkim izborima, ali ko će biti kandidat zavisi od mnogo čega. Podešavamo svoju taktiku jer nas naravno i nakon toga čekaju izbori u Podgorici i još jednom broju opština. Danas ne možemo govoriti da smo u cajtnotu, ali jesmo u zavrešnoj fazi partijske procedure za definisanje predsjedničkog kandidata“, naglaiso je Đukanović.

On je kazao i da je ubijeđen da će kandidat DPS-a biti i novi predsjednik Crne Gore.

"Smatram da nijesmo u cajtnotu, već u završnoj su proceduri izbora kandidata. Imamo nekoliko kandidata, a u narednih par dana znaćete ko je", kazao je Đukanović.

U narednih par dana otkrivaju i gradonačelnika Cetinja

Đukanović je kazao da su u završnoj fazi konsultacija oko toga ko će biti gradonačelnik Cetinja i da će u narednih para dana biti poznato i ko je u pitanju.

„ Temeljni koalicioni sporazum između DPS i SD je postignut i verifikovan. Sada traju razgovori oko nekoliko pitanja koja se tiču ukupnog koalicionog aranžmana, u okviru toga ćemo i definisati finalni predlog za predsjednika. Znate da postoji nekoliko kandidata u našim redovima za koje smo ubijeđeni da mogu na kvalitetan način da vode prijestonicu u narednom četvorogodištu .

Bonus video: