Vulin: Kako crnogorska televizija ne pogriješi i pusti pjesmu "Oj, Srbijo, mila mati"

"Iz Sjeverne Makedonije su rekli da je u pitanju greška, evo ja hoću da im vjerujem, ali moram da pitam kako nikad ne pogriješe na neku drugu stranu? Kako se nikad ne desi da objave neku drugu kartu?"
20072 pregleda 62 komentar(a)
Vulin, Foto: BETAPHOTO
Vulin, Foto: BETAPHOTO

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da prihvata greške Sjeverne Makedonije i Crne Gore u vezi sa markicom i puštanjem pjesme Marka Perkovića Tompsona, ali i upitao kako je moguće da nikad ne pogriješe na drugoj strani, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše markice koje je Sjeverna Makedonija štampala sa slikom karte Nezavisne Države Hrvatske (NDH) i to što su u Crnoj Gori puštane pjesme Tompsona na Dan pobjede, Vulin je rekao da su možda prije 75 godina pobijeđene države i vojske koje su propagirale nacizam i fašizam, ali ne i fašistička ideologija.

"Iz Sjeverne Makedonije su rekli da je u pitanju greška, evo ja hoću da im vjerujem, ali moram da pitam kako nikad ne pogriješe na neku drugu stranu? Kako se nikad ne desi da objave neku drugu kartu? I crnogorska nacionalna televizija je rekla da je greška što su pustili Tompsonov spot, kako ne pogriješe i puste pjesmu 'Oj, Srbijo, mila mati'", rekao je Vulin.

On je istakao i da smo na Dan pobede nad fašizmom imali prilike da vidimo da fašizam nije baš sasvim pobijeđen.

"Imali smo prilike da vidimo i ljotićevce ispred Narodne skupštine koji prebijaju narodne poslanike. To je fašizam, kada prebijate neistomišljenike", rekao je Vulin, prenosi RTS.

Upitan i za još jednu grešku koju je napravila Evropska unija jer je u jednoj od njenih publikacija Nikola Tesla predstavljen kao Hrvat, Vulin kaže da vjeruje da su oni pogriješili ne namjerno.

"Pošli su od logične pretpostavke da je Tesla bio Srbin sigurno bi ga ubili. Pošto su sve članove njegove porodice koji su živjeli na prostoru NDH hrvatske ustaše poklali, samo je on preživio. Nadam se da su u EU shvatili grešku i da će je ispraviti", rekao je Vulin.

Bonus video: