Božović: Prisustvovaću liturgiji u Ostrogu, naravno poštujući mjere NKT-a

On je dodao da je iz poziva mitropolita Amfilohija shvatio da on lično i Mitropolija poštuju sve mjere NKT i svih nadležnih institucija države Crne Gore
8398 pregleda 5 komentar(a)
Carević i Božović, Foto: Vuk Lajović
Carević i Božović, Foto: Vuk Lajović

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović kazao je da će sjutra prisustvovati liturgiji u manstiru Ostrog.

"Ja ću naravno sjutra na poziv Arhiepiskopa cetinjskog i Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija prisustvovati liturgiji i proslavi dana Svetog Vasilija Ostroškog, slava mu i milost. Jednog velikog zaštitnika grada iz koga sam potekao, gdje sam rođen, Nikšića. Zaštitnika Crne Gore, zaštitnika Srbije, zaštitinika pravoslavnih, svih ljudi dobre volje koji mu pohode. Naravno poštujući sve preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela u pogledu onih mjera koje su danas stupile na snagu, a one su znato relaksirane i ublažene u odnosu na koje su važile juče“, kazao je Božović.

On je dodao da je iz poziva mitropolita Amfilohija shvatio da on lično i Mitropolija poštuju sve mjere NKT i svih nadležnih institucija države Crne Gore.

"Ja kao ambasador republike Srbije izražavam svoje poštovanje državi Crnoj Gori i svim njenim institucijama. Ovim putem želim da se zahvalim svemu onom dobrom što su uradili u borbi protiv ove zajedničke pošasti i rezultatima koje su postigli očuvavši zdravlje građana Crne Gore“, kazao je Božović.

Upitan da li će budvanski Demokratski front obilježiti Svetog Vasilija, slavu partije, gradonačelnik Marko Bato Carević je kazao da "kakav bi to bio Srbin kada ne bi slavio slavu“..

Bonus video: