Božović: Ne znam zašto sam pozvan u MVP, u kontaktu sam sa zvaničnim Beogradom

"Vijestima" je u Vladi potvrđeno da je Božović pozvan jer je na službenom profilu na Faceboku komentarisao to što je Javni servis na Dan pobjede nad fašizmom Jutarnji program počeo pjesmom hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona, koji javno veliča ustaštvo
21366 pregleda 69 komentar(a)
Božović, Foto: Savo Prelević
Božović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.05.2020. 20:49h

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović potvrdio je "Vijestima" da je sjutra pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore.

Kazao je da ništa o pozivu "ne zna", kao i "da ne zna razlog zbog kojeg je pozvan".

"Vijestima" je kratko kazao i da je u komunikciji sa zvaničnim Beogradom.

"Vijestima" je u Vladi potvrđeno da je Božović pozvan jer je na službenom profilu na Faceboku komentarisao to što je Javni servis na Dan pobjede nad fašizmom Jutarnji program počeo pjesmom hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona, koji javno veliča ustaštvo.

"Smatrajući neprimjerenim puštanje kontroverznog i antisrpski i proustaški, dakle fašistički nastrojenog hrvatskog pjevača Tompsona u jutarnjem programu RTCG na Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope izražavam protest i žaljenje. Pozdravljam reagovanje i priznanje greške RTCG, ali smatram da je potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost i adekvatno je sankcionisati", naveo je on u objavi u subotu, objavivši i fotografiju hrvatskog pjevača na svom profilu.

U Vladi smatraju da je ponašanje ambasadora mimo diplomatskih protokola i predstavlja miješanje u unutrašnje stavri Crne Gore.

Božović je ranije pozovan u MVP kada je u Beogradu pokušano paljenje zastave na Ambasadi Crne Gore.

Bonus video: