PREDSJEDNIK SO BUDVA

Radović pita IJZ: Da li se ispred opštine Budva može protestovati zbog prekrajanje izborne volje građana?

"Međutim, do danas nije dobio odgovore i uputstva, tako da je potpuno ograničen u realizaciji mnogobrojnih obaveza iz djelokruga poslova predsjednika Skupštine opštine, pa i kada je riječ o održavanju sjednica", navodi se u saopštenju Demokrata
2332 pregleda 1 komentar(a)
Krsto Radović, Foto: Demokrate
Krsto Radović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 12.05.2020. 17:33h

U cilju realizacije obaveza iz nadležnosti predsjednika SO Budva Krsta Radovića koje su definisane Statutom Opštine Budva, a imajući u vidu usvojene mjere Vlade Crne Gore, Ministarstva zdravlja, Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) i Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ) za borbu protiv pandemije koronavirusa koje iste ograničavaju, Radović se obratio IJZ-u i zatražio dodatna pojašnjenja i odgovore na pitanja iz domena preventivne zdravstvene zaštite, saopšteno je iz Demokrata.

"Međutim, do danas nije dobio odgovore i uputstva, tako da je potpuno ograničen u realizaciji mnogobrojnih obaveza iz djelokruga poslova predsjednika Skupštine opštine, pa i kada je riječ o održavanju sjednica", navodi se u saopštenju Demokrata.

Radović je pitao IJZ da li se može održati sjednica SO Budva za vrijeme trajanja pandemije i ako može:" Koje uslove treba da ispunjava skupštinska sala? Šta je neophodno obezbijediti od dodatnih sredstava u holu, ulazu i u sali? Koje kontrolne procedure treba sprovesti prije, u toku i nakon održavanja sjednice? Koju vrstu zaštitne opreme treba da posjeduju odbornici i ostali učesnici zasijedanja? Koje odstojanje treba da se obezbijedi između odbornika? Koju vrstu i količinu sredstava za dezinfekciju treba da obezbijedi Skupština? Da li je neophodna dezinfekcija audio uređaja, odnosno mikrofona nakon svakog obraćanja odbornika?".

Radović je pitao i da li se ispred Skupštine opštine Budva može održati protestni skup građana zbog prekrajanja izborne volje građana Budve koja je najavljena i proceduralno pokrenuta i ako može Radović pita: "Šta ja kao predsjednik Skupštine treba da preduzmem? Koliko građana može učestvovati po jednom kvadratnom metru površine? Koliko je potrebno da iznosi odstojanje između građana? Da li učesnici protestnog skupa treba da nose maske i rukavice ili i maske i rukavice ili ništa od toga? Da li se skup obezbjeđuje na poseban način sa aspekta preventivne zdravstvene zaštite i da li će zdravstvene ustanove i epidemiolozi Instituta na licu mjesta pružiti asistenciju u vidu preporuka? Da li je neophodno prije i posle održavanja skupa dezinfikovati površinu odnosno lokaciju održavanja skupa?"

On je putio da li on kao predsjednik Skupštine opštine Budva mogu održavati neophodne sastanke sa mesnim zajednicama.

"U kojim prostorijama? Da li je neophodno da se prostorije obezbijede posebnim tehničkim sredstvima prevencije? Šta je neophodno obezbijediti od dodatnih sredstava u holu, ulazu i u sali? Koje kontrolne procedure treba sprovesti prije, u toku i nakon održavanja sastanka? Koju vrstu zaštitne opreme treba da posjeduju učesnici zasijedanja? Da li se u Skupštini opštine Budva mogu održavati neophodne javne rasprave povodom nacrta odluka koje treba da se nađu u skupštinskoj proceduri i ako mogu: Da li svi zainteresovani građani mogu da učestvuju? Da li je neophodno da se prostorije obezbijede posebnim tehničkim sredstvima prevencije? Šta je neophodno obezbijediti od dodatnih sredstava u holu, ulazu i u sali? Koje kontrolne procedure treba sprovesti prije, u toku i nakon održavanja javne rasprave? Koju vrstu zaštitne opreme treba da posjeduju učesnici javnih rasprava? Da li kao predsjednik Skupštine koji koordinira radom radnih tjela mogu omogućiti rad istih i ako mogu: Koji vremenski razmak između sjednica odbora i savjeta treba da održavam? Koje uslove treba da ispunjava skupštinska sala? Šta je neophodno obezbijediti od dodatnih sredstava u holu, ulazu i u sali? Koje kontrolne procedure treba sprovesti prije, u toku i nakon održavanja sjednice? Koju vrstu zaštitne opreme treba da posjeduju odbornici i ostali učesnici zasjedanja? Koje odstojanje treba da se obezbijedi između odbornika? Koju vrstu i količinu sredstava za dezinfekciju treba da obezbijedi Skupština? Da li je neophodna dezinfekcija audio uređaja, odnosno mikrofona nakon svakog obraćanja odbornika? Posebno je naglasio da odgovore na postavljena pitanja sa pojašnjenjima dostave u što kraćem roku kako bih mogao nesmetano da realizuje obaveze iz nadležnosti predsjednika SO", upitao je Radović IJZ.