Strunjaš (DF) prijavio Gospića (DPS): Oštetio Vodovod za 60.000 eura?

Strunja š tvrdi da je direktor mašine, alat i opremu nabavljao po nerealnim cijenama preko fime “MISScom ” iz Mojkovca...
98 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Strunjaš, Foto: Goran Malidžan
Bojan Strunjaš, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 16.02.2018. 06:39h

Odbornik DF-a u pljevaljskoj Skupštini Bojan Strunjaš podnio je juče krivičnu prijavu osnovnom tužilaštvu protiv izvršnog direktora “Vodovoda” Čeda Gospića (DPS), zbog osnovane sumnje da je oštetio preduzeće za oko 60.000 eura.

Strunjaš tvrdi da je Gospić mašine, alat i opremu za preduzeće nabavljao po nerealnim cijenama preko fime “MISScom” iz Mojkovca, čime je sebi i toj kompaniji pribavio korist u pomenutom iznosu.

Strunjaš je na konferenciji za novinare pozvao tužilaštvo da ispita njegove navode i dokaze.

“Postoji osnovana sumnja da počinilac pronevjere može uništiti spornu dokumentaciju. Tužilaštvo hitno mora preduzeti korake kojima će to spriječiti”. Strunjaš je kazao da je 12. decembra 2017. uputio zahtjev za pristup informacijama Gospiću kojim je tražio da mu dostave podatke o nabavci mašina u prošloj godini, ali da ništa od toga nije dobio.

“Odgovor na moj zahtjev dobio sam tek nakon dva mjeseca... iako je Gospić po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama bio dužan da mi u roku od 15 dana odgovori. Od direktora Gospića sam dobio odgovor u vidu dokumentacije koja nije bila predmet mog interesovanja. Pomenuti zahtjev sam uputio iz razloga što sam od građana obaviješten da su sporne mašine nabavljene po cijenama koje su daleko veće od realnih”.

Strunjaš je istakao da je tužilaštvu dostavio i tabelarni prikaz faktura nabavljene opreme i njihove stvarne vrijednosti.

“Kombinovana mašina CASE 580 ST sa priključcima (hidraulični čekić i mješalica za beton) nabavljena je po cijeni od 130.000, a realna joj je cijena 97.000 eura. Motorni sjekač TS 800 sa kolicima i nožem je plaćen 7.240 eura, a realna mu je cijena 2.500, motor honda GX za vibro ploču plaćen je 4.601 euro, a realna mu je cijena 1.000 eura, mašina za sučeono zavarivanje sa stezačima i ulošcima plaćena je 14.994 eura, a realna joj je cijena 5.000, vibro ploča plaćena 8.206 eura, a košta realno 2.000. Sajla za ćišćenje kanalizacije plaćena je 3.708 eura, a realna joj je cijena 250 eura”. Strunjaš tvrdi da je Gospić šljemove za radnike plaćao po 17,85 eura, a da im je realna cijena 2,99.

Navodi da su radna odijela plaćena po 47,26 eura, a da je njihova realna cijena 20.

U tabeli u prikazane i cijene druge opreme, kao što su čizme, kape, rukavice, kišne kabanice, za koje takođe Strunjaš tvrdi da su nabavljene po nerealnim cijenama.

Bonus video: