Danilović: Nastaviću da šetam, nisu me uplašili

Poslanik Ujedinjene Crne Gore je pozvao građane da sami odluče kako će se boriti za sebe, a vlastima porlčio, kako je rekao, da prekinu sa lakdrijom i da on zna svoja prava za koja će se boriti
6444 pregleda 4 komentar(a)
Poslanici Danilović i Radonjić, Foto: Savo Prelević
Poslanici Danilović i Radonjić, Foto: Savo Prelević

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović poručio je vlastima da ga nijesu uplašili krivičnom prijavom koju je protiv njega podnijela policija i da će nastaviti da se bori za svoju slobodu i svoja prava.

On je pozvao građane da sami odluče kako će se boriti za sebe, a vlastima porlčio, kako je rekao, da prekinu sa lakdrijom i da on zna svoja prava za koja će se boriti.

Osnovno tužilaštvo u Podgorici danas je saopštilo da je policija po njihovom nalogu, ”a u vezi okupljanja u Podgorici dana 10. maja 2020.”, podnijela krivičnu prijavu protiv 13 lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Danilović je jedan od njih, što je objavila Uprava policije u posebnom saopštenju.

“Ja se neću libiti da šetam gradom kao slobodan čovjek. Gradom u kome živim, u kome stvaram I u kojem sam rođen. Neće me uplašiti krivična prijava, znam svoja prava,” poručio je Danilović izražavajići žaljenje zbog ostalih sugrađana koje je policija prijavila.

“Moja jedina molba je držite se propisanih pravila zdravstvene struke, još smo u eri pandemije, ali poštujte sebe, svoju slobodu I dostojanstvo,” poručio je poslanik građanima.

On je objavio da je o krivičnoj prijavi saznao iz medija, navodeći da nikoga nije pozivao u šetnju.

“Ne pravdam se već ponavljam ono što sam rekao pre dva dana. Ja sam slobodan čovjek, ne dam svoja prava, ne dam diktaturi i diktatoru, ni budaletinama, nedam svoju državu, na to ne pristajem, ni po koju cijenu. Ja ću nastaviti da šetam, nisu me uplašili. Siguran sam da niste uplašili ni one nedužne protiv kojih ste podnijeli krivične prijave,” objavio je u video poruci.

On je pozvao gradjane da da izaberu na koji će način, kako je rekao, da organizuju svoje tišine.

“Ja vas u sviju špetnju ne pozivam jer sam odgovoran čovjek…Moja jedina molba je držite se propisanih pravila zdravstvene struke, još smo u eri pandemije, ali poštujte sebe, svoju slobodu I dostojanstvo. Pozivam vlast da prekine lakrdiju, ja sam spreman da odgovaram za svoje ustavno pravo…,” poručio je poslanik.

Danilović je ponovio da će nastaviti sa tihim šetnjama u četvratk u nedjelju u 20 sati.

Bonus video: