Zbog hapšenja Joanikija i sveštenika SNP neće učestvovati u današnjem radu Skupštine Glavnog grada

Božović je rekao da Socijalistička narodna partija najoštrije osuđuje privođenje i hapšenje sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske i episkopa Joanikija, "kao i građana koji su na dostojanstven način izrazili svoje neslaganje sa odlukama vlasti"
1145 pregleda 1 komentar(a)
Božović, Foto: SNP
Božović, Foto: SNP

Odbornik SNP-a u Skupštini Glavnog grada, Bogdan Božović rekao je da su odbornici te partije u Glavnom gradu zbog novonastale situacije odlučili da ne učestvuju u daljem radu današnje Skupštine.

Božović je rekao da Socijalistička narodna partija najoštrije osuđuje privođenje i hapšenje sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske i episkopa Joanikija, "kao i građana koji su na dostojanstven način izrazili svoje neslaganje sa odlukama vlasti."

"Ono što je demonstrirano u Nikšiću i ostalim gradovima Crne Gore je oličenje diktatorskog odnosa režima prema sopstvenom narodu i podsticanje na međusobne sukobe, sukob sa Crkvom i sa tradicijom. Koliki stepen demokratije postoji u Crnoj Gori, tj. preciznije rečeno, ne postoji, pokazuje i to što se ljudi hapse, odnosno privode zbog statusa na Fejsbuku", rekao je Božović.

Bonus video: